делегација БС / - фото: БС
30/05/2022 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегациjа Бошњачке странке на Конгресу Европске народне партиjе (ЕПП)

Европска народна партиjа (ЕПП) наjброjниjа jе и наjутицаjниjа политичка групациjа у Европском парламенту, а Бошњачка странка jе члан ове групациjе од септембра 2019. године

Делегациjа Бошњачке странке учествуjе на састанку Политичке скупштине, коjа претходи сjутрашњем Конгресу Европске народне партиjе ( ЕПП) у Ротердаму. У своjству делегата, присуствуjу чланови Предсjедништва БС Суљо Мустафић и Адмир Шахмановић, саопштено је из Бошњачке странке.

Како се наводи, политичка скупштина, коjу jе отворио досадашњи предсjедник Доналд Туск, разматра извjештаjе о раду и конгресна документа.

- Сjутрашњем раду Конгреса присуствоваће предсjедник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, коjи ће имати обраћање, гдjе ће говорити о стању и политичким приликама у Црноj Гори и региону - истиче се у саопштењу.

Европска народна партиjа ће на Конгресу бирати предсjедника, генералног секретара и десет потпредсjедника, коjи ће у наредном пероду предводити наjjачу владаjућу партиjу у Европском парламенту. Досадашњем предсjеднику Доналду Туску jе истекао мандат, а за новог челника ЕПП предложен jе Манфред Вебер, посланик у Европском парламенту, коjи долази из њемачке ЦСУ.

Европска народна партиjа (ЕПП) наjброjниjа jе и наjутицаjниjа политичка групациjа у Европском парламенту, а Бошњачка странка jе члан ове групациjе од септембра 2019. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:48