/ - Смаиловић (ФОТО: БС)
31/05/2022 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смаиловић: Претходна Влада закочила кључне развојне пројекте у држави

Он је истакао да разлог за забринутост представљају чињенице које је изнио министар финансија Александар Дамјановић, а посебне оне о степену реализације капиталног буџета са аспекта регионалног развоја

Оно на шта смо из Бошњачке странке упозоравали током скупштинских расправа о Буџету за претходне двије године на жалост грађана Црне Горе, посебно оних на сјеверу, десило се, поручио је посланик Бошњачке странке Амер Смаиловић.

Заустављене су кључне капиталне инвестиције, које су имале за циљ уједначавање регионалне развијености, подизање нивоа привредне активности у неразвијеним подручјима и смиривање унутрашњих и вањских демографских кретања који депопулизују сјевер Црне Горе- наводе у саопштењу.

Он је истакао да разлог за забринутост представљају чињенице које је изнио министар финансија Александар Дамјановић, а посебне оне о степену реализације капиталног буџета са аспекта регионалног развоја.

-Оно што посебно брине јесте да у овом капиталном буџету, који је од стране претходног министра финансија Милојка Спајића најављиван као рекордан, не само да опет нису издвојена довољна средства за кључне пројекте, већ су и они пројекти који су постали саставни дио капиталног буџета постали мртво слово на папиру. Томе у прилог говоре поражавајући подаци које је министар Дамјановић изнио, а тичу се динамике реализације капиталног буџета у првој половини текуће године. У том периоду је реализовано свега 47,9 милиона еура од чега се 21,5 милион односи на пројакат ауто-пута, а остатак од 26,4 милиона за све остале развојне пројекте од планираних укупно 240 милиона еура. Потврду да смо, нажалост, били у праву када смо говорили да је буџет популистички, неизбалансиран и нереалан најскупље ће платити грађани Црне Горе. јер без капиталних пројеката нема ни развоја-казао је Смаиловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:51