Потпредсједница Бошњак дочекала представнике Европског парламента / - Игор Шљиванчанин/Скупштина ЦГ
03/11/2021 u 21:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегација Европског парламента допутовала у Црну Гору

Током сjутрашње посjете посланика Европског парламента, планиран jе и билатерални сусрет предсjедника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића и предсjедаваjућег Делегациjе Европског парламента за сарадњу са Црном Гором Владимира Билчика

Потпредсjедница Скупштине Црне Горе Бранка Бошњак и генерални секретар Скупштине Александар Кларић дочекали су вечерас на аеродрому у Подгорици предсjедаваjућег Делегациjе Европског парламента за сарадњу са Црном Гором Владимира Билчика и посланике Европског парламента Таjса Роjтена и Даниjела Фроjнда.

Делегациjа Скупштине Црне Горе jе пожељела срдачну добродошлицу и угодан боравак посланицима Европског парламента, коjи ће током сjутрашњег дана учествовати у засиjедању Скупштине грађана.

Током сjутрашње посjете посланика Европског парламента, планиран jе и билатерални сусрет предсjедника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића и предсjедаваjућег Делегациjе Европског парламента за сарадњу са Црном Гором Владимира Билчика.

Скупштина Црне Горе са Европским парламентом, по први пут, организуjе Скупштину грађана - иновативни експеримент у спровођењу демократиjе, што ће уjедно бити и први пут у историjи Европске униjе да парламент земље коjа jош увиjек ниjе чланица, тестира овакав модел за учешће грађана у процесу одлучивања и креирања политика, коjи jе до сада искључиво примjењиван у земљама чланицама.

Скупштина у сарадњи са Европским парламентом, Скупштину грађана организуjе сjутра, са почетком у 11 сати, а засиjедање ће отворити предсjедник Алекса Бечић и у име Европског парламента Владимир Билчик.

Тема засиjедања jе корупциjа у здравству и jавном сектору, а ставове и препоруке jавности, о овом питању, саопштиће представници групе грађана коjи ће до препорука доћи посебном методологиjом кроз претходно спроведен панел грађана.

По завршеном засиjедању биће одржана прес конференциjа предсjедника Бечића и посланика Европског парламента, са почетком у 13.15 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:42