Ник Ђељошај / - Архиова
25/11/2021 u 14:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ђељошај: Предложићемо ГП УРА да Абазовић буде премијер

Према ријечима Ђељошаја, у тој влади не би били представници Демократске партије социјалиста (ДПС), али да би та подржала њено формирање

Лидер Албанске алтернативе Ник Ђељошај казао је да ће Грађанском покрету (ГП) УРА предложити да лидер те странке Дритан Абазовић буде нови црногорски премијер, јавља агенција МИНА.

Ђељошај је агенцији МИНА казао да ће то урадити на наредном састанку са представницима ГП УРА, али није могао да прецизира кад ће он бити одржан.

Он је рекао да су мањине спремне да подрже Абазовића као предсједника нове Владе, и да је то предложио на састанцима са представницима међународне заједнице.

Према ријечима Ђељошаја, у тој влади не би били представници Демократске партије социјалиста (ДПС), али да би та подржала њено формирање.

-То би било најбоље рјешење за рјешавање политичке кризе. Влада би мога да траје годину, па да онда идемо на парламентарне изборе- рекао је Ђељошај.

Он је истакао да не искључује могућност да у тој влади буду и представници Социјалдемократске партије и Социјалдемократа.

Упитан да ли би он могао бити у новој влади, Ђељошај је рекао да не види себе у томе јер је добио мандат да води Општину Тузи до 2023. године.

Ђељошај сматра да би формирањем такве владе била обезбијеђена дугорочна стабилност.

-Влада би донијела законска рјешења и све оно што тражи од нас Европска унија како би затворили поглавља 23 и 24- казао је Ђељошај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

09. decembar 2021 05:24