/ Фото: Архива
19/09/2021 u 20:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Ако се одлучимо за експерте у Влади, уцјена и игара више неће бити

Ово што ради УРА јесте ултимативног карактера, и то је стање које траје читаву годину, тврде из Бечићеве партије

Демократска Црна Гора, на челу са Алексом Бечићем, саопштила је вечерас да, уколико се у договору са премијером Здравком Кривокапићем сагласе да Владу ипак чине експерти простора за игре и уцјене више неће бити.

Они су реаговали на саопштење потпредсједнице Грађанског покрета УРА-е Јоване Маровић која је казала да јој договор ДФ-а и Демократа дјелује као ултиматум. 

- Веома је чудно да колеге из ГП УРА кажу да “нема прецизних информација” везано за договор Демократа и ДФ-а, а самим тим ни “основа за долучивање”, али јасно саопштавају да је тај договор у ствари ултиматум. Ултиматум је, дакле, договор два највећа политичка субјекта већине који има за циљ смирити политичке тензије и Влади дати стабилност. Управо оно што ради ГП УРА јесте ултимативног карактера, и то је стање које траје читаву годину. Сада ће коначно престати и Црна Гора ће добити стабилну Владу која ће се моћи сконцентрисати искључиво на оно што јој је посао и обавезе према грађанима Црне Горе- наводе Демократе у саопштењу. 

Подсјетили су да постоје двије концепције Владе о којима се разговарало прије формирања Владе.

- То су експертски модел и политички модел. И сходно томе, ова Влада, којој неспорно треба оснажење и освјежење ће у договору са премијером Kривокапићем бити допуњана експертима који могу бити и политичари, а могу бити и експерти неполитичке личности. И обје варијанте су потпуно у реду, јер једино што нас занима јесте циљ: да Влада буде стабилна и способна да успјешно одговори свим изазовима и задацима које намећу друштвене потребе. С тим што се мора схватити да бављење политиком не негира експертизу у одређеној области, а самим тим ни употребљивост дате особе у извршној власти како би неки жељели представити, али само у случају других- закључили су из Демократске Црне Горе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:52