Демократе Црна Гора / - ФОТО: Демократе
16/03/2022 u 11:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе Будва: Доста је било, одржи ријеч, Царевићу

Царевић је, како истичу, у дугом и припремљеном излагању, са тешком муком прочитаном, изнио толико неистина и ноторних глупости

Јучерашњи прес Марка Царевића завриједио је нашу нарочиту пажњу због низа неистина које је наведени „господин“, како себе воли да види, изнио у једва прочитаном саопштењу које му је неко срочио, поручују из будванске Демократе.

 - Ипак, морамо  признати да се у неким стварима са њим слажемо. Никада нисмо, а нећемо ни постати оно што је он.  Разлика измедју нас је огромна, у сваком смислу и у сваком погледу. Етичком, културном и вредносном. Вјерујемо да нема потребе да даље елаборирамо ову тезу, већ да је свима коначно све јасно! Заиста  звучи комично када самозвани господин Царевић некоме спочитава сарадњу са ДПС-ом, па ни то нећемо посебно коментарисати, већ остављамо јавности и грађанима да донесу свој суд о томе ко сарадњу са ДПС-ом никад није ни прекинуо, од кад га је његов сељанин на привременом раду у Београду и створио - наводе из ове партије.

Царевић је, како истичу, у дугом и припремљеном излагању, са тешком муком прочитаном, изнио толико неистина и ноторних глупости, од тога да су они „заказали сједницу“ на којој ће се бирати предсједник СО Будва, а да предсједнику Радовићу није ни констатована оставка, до тога да они нама нуде то мјесто и још позивају предсједника Бечића и пријете прекидом сарадње.

 - Постоји много тога што завређује коментар, медјутим, то и још много других тема остављамо за вријеме пред нама, јер сада једноставно нема сврхе на то трошити енергију и оптерећивати јавност. Јасно је да је завјеса спуштена и да је Царевићевој мучној монодрами дошао крај. Крај за „господина“ Царевића је што се Демократа тиче дефинитиван, након што је на чело Општине два пута дошао управо нашим гласовима, а први пут чак и када смо имали више гласова од њега и уступили му то мјесто, поштено и у складу са договором - наводе они.

Нажалост, како истичу Демократе, доказао је да није способан да води Општину, осим у дијелу послова који су се тицали директно његових личних и пословних интереса, па је све остало обављао његов шеф кабинета умјесто њега.

 - Једина нада која му остаје је да подршку потражи у ДПС-у са којим нас је само у првој години мандата, око важних одлука за наш град, крајње непринципијелно, прегласао 11 пута. Исти ДПС му је додијелио и 15-огодишњу концесију за каменолом и асфатну базу  на 50-так метара од неколико села и културних добара у Грбљу, наравно противно законима Црне Горе, тако да, вјероватно, може и даље да рачуна на њихову подршку око својих бројних приватних послова - додају они.

Будванске Демократе истичу да суштина јучерашњег преса и приче о издаји изборне воље грађана Будве је димна завјеса којом жели да прикрије своју заљубљеност у предсједничку фотељу и чињеницу да је, по ко зна који пут, слагао.

 - Више пута је јавно обећао да ће се повући ако то уради господин Радовић, што се може видјети и на снимку ТВ емисије од 12.11.2021. године. Својом оставком, Крсто Радовић показао је одговорност и жељу да превазиђемо проблеме у функционисању локалне самоуправе у Будви и избјегнемо увођење принудне управе, а Царевић, са друге стране, себичност, саможивост и јефтину патетику којом жели да прикрије да је јавно слагао.  Свима који су се питали због чега у Будви није преко годину и по потписан коалициони споразум и успостављена функционална локална управа сада је јасно да са неким коме дата ријеч не представља ништа, то није било могуће - наводе из ове партије.

На крају, констатују да нема потребе да кука и јавно у помоћ позива било кога, па ни предсједника Бечића.

 - Идемо на изборе да видимо ту подршку коју има, уколико скупи храброст да се кандидује уопште! Давно је један мудар човјек рекао: „Можеш како хоћеш, али не можеш докле хоћеш“ - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:29