/ - Демократе
04/12/2021 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Циљ нам је држава социjалне правде

Вратићемо надокнаде маjкама са троjе и више дjеце коjима jе укинуто то доживотно стечено право. Минималне пензиjе ће за почетак бити подигнуте на 200 еура, а такође и минимална зарада, наводе из Клуба поснаника Демократа

Као што jе jавности Црне Горе познато, предсjедник Скупштине Алекса Бечић заказао jе пету сjедницу Другог редовног jесењег засjедања у 2021. години, коjа ће почети у понедjељак, 13. децембра, а на коjоj ће се одлучивати о неким од наjважниjих питања за будућност нашег друштва.  

- Демократска Црна Гора, као партиjа коjоj jе циљ држава социjалне правде у коjоj сваки грађанин има jеднаке шансе, предложила jе низ закона коjи за циљ имаjу подизање стандарда и квалитета живота грађана, а за коjе очекуjемо да ће их подржати сви посланици у Скупштини Црне Горе - наводи се у саопштењу.

Истичу да, уколико њихови предлози добиjу подршку колега, вратиће дjечиjе додатке своj дjеци до навршене 18. године.

- Вратићемо надокнаде маjкама са троjе и више дjеце коjима jе укинуто то доживотно стечено право. Минималне пензиjе ће за почетак бити подигнуте на 200 еура, а такође и минимална зарада, што представља први одлучан корак на зацртаном путу извлачења овог друштва из канџи сиромаштва изазваног дугогодишњим неправедним и катастрофалним политикама бившег режима. Осим наведеног, уколико не изостане подршка посланика, осигураћемо финансиjску подршку бившим радницима предузећа рударске и металске индустриjе - наводи се у саопштењу.

Такође, веома jасно и децидно понављају да посланици Демократске Црне Горе неће гласати за неповjерење актуелноj Влади. Без обзира што су многе ствари могле и морале бити боље и брже урађене у првоj години рада ове владе, Демократе наводе да неће рушити Владу jер jе "наша дужност према грађанима Црне Горе да сачувамо изборну вољу коjом су грађани недвосмислено тражили промjене".

- Умjесто деструкциjе и скупљања jефтиних политичких поена путем изазивања тензиjа и криза, Демократе се од почетка залажу за договор унутар парламентарне већине коjим би се Влади Црне Горе дала стабилност и замах да се квалитетно ухвати у коштац са свим питањима од значаjа за друштво.

На краjу, не желимо да вjеруjемо да данас у нашоj држави постоjи било коjа политичка групациjа коjа нема слуха за ова изразито важна питања, и у том свjетлу очекуjемо наjширу могућу подршку посланика других партиjа како би ови изразито важни предлози могли заживjети, а грађани Црне Горе могли осjетити значаjну корист - истичу из Клуба посланика Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:35