/ Фото: Срђан Бољевић
18/07/2021 u 22:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе ДФ-у: Китите се политиком заштите српског народа, а то је само пука фраза

Иза тога не стоји ништа осим политикантства, саопштила је вечерас партија Алексе Бечића

Окаратерисати као „закашњелу“ и „покајничку“ предложену Резолуцију Демократа о геноциду у Пиви и Велици представља управо доказ да је наводна политика заштите интереса српског народа којом се кити ДФ само пука фраза иза које не стоји ништа осим политикантства, саопштиле су вечерас Демократе.

Кнежевић Демократама: Закаснили сте за Велику; Мартиновић: Нема потребе за нападима

Они су реаговали пошто су из ДФ-а казали да је њихова предложена Резолуција о геноциду у Пиви и Велици закашњела је иницијатива.

- Демократе су заједно са Ура и Бранком Бошњак из ДФ-а гласали за Резолуцију у којој пише да српски народ није геноцидан, а то што је и ДПС невољно дигао руку, ДФ користи као аргумент за напад на Демократе и дио ДФ-а, заборављајући да су свако саслушање министара у Влади Црне Горе ДФ изгласали заједно са ДПС, подржавајући ДПС-ове предлоге и иницијативе - наводе у саопштењу.

Из партије Алексе Бечића су позвали све партије и посланике у Скупштини Црне Горе да оставе по страни политичке разлике и ускостраначке интересе и да због заједничке будућности свих у земљи подрже предлог Резолуције о генцоду у Пиви и Велици.

- Ово није тема на којој би се требало или смјело калкулисати, већ морамо осудити сваки злочин подједнако јер је то мјера цивилизације - наводе у реаговању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:06