/ - DEMOKRATE
21/01/2022 u 15:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Од опозиције нас ништа не изненађује и не чуди

Да су макар саопштили - колега Бечићу, издали су вас они са којима сте нас побиједили 30. августа и ми хоћемо да искористимо ту издају, не бисмо им ништа замјерили, наводе они

Од опозиције нас ништа не изненађује и не чуди, саопштилин су из Демократа.

-Од оних који су нас прислушкивали, пратили, фабриковали афере, хапсили, пребијали, не очекујемо да нам пожеле добро, односно очекујемо да нам пожеле све најгоре и у политичком, а поједини и у сваком другом смислу. Тако да нас њихова иницијатива за разрјешење предсједника Скупштине који ужива неподијељену подршку највећег дијела црногорске јавности, што потврђују и сва истраживања јавног мњења апсолутно не чуди. Поносни што Петар Ивановић, Бранимир Гвозденовић и њима слични потписаше Иницијативу за разрјешење Алексе Бечића. Гори од њих су само они из досадашње парламентарне већине, а садашње Колиције за 21 милион, који не ставише потписе, а са ДПС-ом договорише издају изборне воље грађана-наводе у саопштењу.

Додају:"Чуди нас само што су се брукали у образложењу Предлога. Да су макар саопштили - колега Бечићу, издали су вас они са којима сте нас побиједили 30. августа и ми хоћемо да искористимо ту издају, не бисмо им ништа замјерили".

- Међутим, да они који су опструирали Парламент на сваком кораку, покушавали да изведу уставни пуч са тадашњим ДИК-ом, бојкотовали у више наврата рад Парламента, бојкотовали цијелу годину дана рад Одбора за изборну реформу, одбијали законски пројекат о обједињавању локалних избора тврдећи да је неуставан, а сада истовјетан подносе Скупштини  и много чега другог, сада у Предлогу за разрјешење твде да је недолазак до 3/5 или 2/3 већине за избор носилаца правосудних функција што је наслеђе претходног сазива Скупштине, а не овог, разлог за смјену Бечића. Било би смијешно, да из тога не вири 21 милион, јер су поменуте колеге као и сви посланици црногорског и европског парламента једногласно усвојили прије само мјесец дана Декларацију ПОСП-а којом се снажно поздрављају резултати предсједника Бечића и овог сазива црногорског Парламента, који је на последњој сједници размотрио све предлоге закона Владе и усвојио преко 60 закона- поручују Демократе.

Додају:"Тако да се овдје не ради о било каквој иницијативи опозиције, већ о иницијативи УРА и могуће других политичких издајника из парламентарне већине и тзв. Коалиције “за 21. милион”, јер без пакта са њима Бечића никада опозиција не би могла смијенити".

-Замислите, поштовани грађани, колико се издајници из парламентарне већине морају застиђети од посланика Генција Ниманбегуа који није зелио да стави потпис на издајнички акт Коалиције “за 21 милион”- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:33