ДФ Будва лого / - ДФ Будва лого
23/11/2021 u 12:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва: Демократе са ДПС и три "џаковића" срушили власт у Будви

Jучерашња и данашња сjедница су показале да jе у Будви на помолу нова парламентарна већина и ново прекраjање изборне воље грађана, казали су из ДФ будва

Данашњим боjкотовањем сjеднице скупштине општине Будва формирана jе нова коалициjа у Будви коjу чине Демократе, ДПС, СНП, ПРАВА и УРА. Jош jедном унижен jе представнички дом грађана jер након квазисвечане сjеднице коjа jе jуче одржана jасно jе да су се Демократе удружиле са ДПСом и да дjелуjу сихронизовано са мањим партиjама као своjим сателитима, саопштено је из Демократског фронта Будва.

Ради jавности желимо да подсjетимо да jе сjедница сазвана на инициjативу Клуба одборника “Марко Бато Царевић – За будућност Будве” на основу коjе jе Министарство jавне управе, дигиталног друштва И медиjа  наложило предсjеднику СО Будва да сазове сjедницу по хитном поступку са jедном тачком дневног реда – Предлог рjешења о разрjешењу И именовању предсjедника Одбора за избор И именовање. Поступањем министарства се институционално потврдило да су Крсто Радовић и одборници Демократа кршили закон у континуитету И извршили насилну блокаду рада парламента, због чега би РАдовић да има минимум моралне и политичке одговорности морао моментално да поднесе неопозиву оставку, додају у саопштењу.

Демократски фронт jе већ одавно саопштио став да Крсто Радовић нема легитимитет да предсjедава скупштином, али у циљу превазилажења актуелне политичке ситуациjе и због интереса грађана дошли смо на сjедницу чиjа jе jедина тачка дневног реда била предлог клуба одборника Демократског фронта. Такође, од стране коалиционих партнера jе саопштено да исти треба да поднесе оставку што значи да 21 одборник тренутно тражи од Радовића да поднесе оставку. Боjкотом сjеднице одборници Демократа су показали непоштовање према грађанима и потврдили да Радовић нема њихову подршку. Очигледно jе исти постао непожељан по Демократе И тражи се начин да се неприjатна истина саопшти како њему тако И црногорскоj jавности.

- Jучерашња и данашња сjедница су показале да jе у Будви на помолу нова парламентарна већина и ново прекраjање изборне воље грађана - казали су из ДФ будва.

Након свечане сjеднице на коjоj су присуствовали са одборницима ДПС, данас су одборници из редова Демократа, и три одборника “џаковићи” коjи су прелетjели са наше листе, урадили исто што мjесецима раде њихови нови коалициони партнери из Демократске партиjе социjалиста и одлучили да боjкотуjу локални парламент и на таj начин наставе да држе град у насилноj блокади. Ова ситуациjе jе идентична оноj са прољећа 2020. године када су Демократе преко Црногорске и ДПС извршиле насилну промjену власти а после су обмањивали jавност И прали руке од свега. Таj покушаj преваре грађана им ниjе пошао за руком што jе потврђено изборним резултатом па неће ни овога пута jер након свих непочинстава коjе су урадили исти неће моћи да освоjе ценсус на следећим изборима.

- Ми у Демократском фронту у потпуност разумиjемо незадовољство грађана Будве политичком ситуациjом И сада jе потпуно jасно да искључиви кривци  долазе из редова Демократа,  потпомогнути ДПС-ом И  “џаковићевцима” коjи боjкотом парламента онемогућаваjу доношење одлука од круциjалног значаjа за функционисање града - додају у саопштењу.

Данашњим боjкотом срушена jе скупштина као представничкли дом грађана због чега нећемо моћи да усвоjимо позитиван ребаланс буџета коjи безмало износи 11,6 милиона еура као ни буџет за 2022.  Годину. Такође нећемо моћи да усвоjимо План инвестиционих активности И броjне друге одлуке коjе су у интересу грађана. Демократе су данашњим боjкотом дефинитивно показале да су између интереса грађана и интереса ДПС изабрали ДПС, закључују из ДФ Будва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:38