Демократски фронт, лого / -фото. ДФ, Фејсбук
02/07/2021 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Демократе вагале да ли да подрже СПЦ или ЦПЦ

Из Демократског фронта наводе да што се тиче одлазака Демократа у Цркву пред изборе, њима је добро познато да су били на Васкрс код митрополита Jоаникиjа

Свако ново саопштење Демократа откриjе по неку њихову магистралну одредницу, наводе у саопштењу из Демократског фронта.

Демократски фронт реагује на саопштење Демократа, наглашавајући да не би превише губили вриjеме на њих постављају им пар питања:

- Зашто jе Алексиним Демократама засметао одлазак Андриjе Мандића и Милана Кнежевића у Патриjаршиjу у Београд уочи изгласавања срамног Закона о слободи вjероисповиjести,  када су тражили и добили благослов да се на сваком мjесту и у сваком тренутку супротставе усваjању срамног Закона?

- Да ли ви у Демократама признаjете каноне СПЦ те осуђуjете добиjени благослов од благопочившег патриjарха Иринеjа?

- Да ли Демократе знаjу да jе таj благослов био почетак борбе за одбрану светиња у Црноj Гори, jер jе отпор почео у ноћи 27. децембра 2019. године, када jе читав посланички клуб ДФ ухапшен у Скупштини, уз претходни позив вjеруjућем народу на отпор срамном Закону?

- Када сте Демократе кренули на литиjе?

- Да ли jе тачно да jе то било када сте видjели риjеке људи на улицама и схватили да jе тренутак да из боjкота, коjи сте провели закључани у шпаjзу, кренете међу народ?

- Да ли сте док сте били закључани у шпаjзу вагали ко ће побиjедити да би се одлучили да ли да подржите Мираша Дедеjића или СПЦ?

Из Демократског фронта наводе да што се тиче одлазака Демократа у Цркву пред изборе, њима је добро познато да су били на Васкрс код митрополита Jоаникиjа, али да су тамо били као политичари, а не као вjерници, jер су за следећу недjељу били заказани избори у Херцег Новом.

Према њиховим ријечима невjероватна сличност Демократа и ДПС се огледа у оптужбама коjе износе према ДФ-у. Тако Демократама и ДПС-у смета сваки одлазак вjеруjућих људи из ДФ-а код патрjарха у Српску Патриjаршиjу у Београд, смета им подршка и благослов коjи jе ДФ и коалициjа ,,За будућност ЦГ" добила за изборе 30.августа, смета им што у Темељном уговору пише СПЦ а не ЦПЦ.

– Толико сличности да се мора констатовати да су Демократе=ДПС, а као резултат заjедничка смjена министра Лепосавића, заjеднички рад и усваjање резолуциjе против српског народа, синхронизовани напади на Србиjу и српски народ, подржавање независности КиМ и подршка укидању Републике Српске – истичу из ДФ-а.

Добро jе да наставе да се оглашаваjу, да би грађани Црне Горе знали шта стварно мисле и планираjу у даљоj политичкоj игри, а нама jе то одавно jасно, закључују из Демократског фронта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 01:49