Мило Божовић / - Пфриватна архива
25/06/2021 u 15:50 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Нисмо знали да је Кривокапић био Ђукановићев функционер

- Ако заиста Кривокапић и Бечић мисле да ДФ не треба да буде дио Владе, коjа jе формирана двотрећинском подршком побjедничке коалициjе ЗБЦГ, тj. са гласовима 27 посланика, онда треба да обjасне зашто да се не иде на нове изборе - каже посланик ДФ-а Мило Божовић

Ако премијер Здравко Кривокапић и предсједник парламента Алекса Бечић мисле да Демократски фронт не треба да буде дио Владе, која је формирана двотрећинском подршком побједничке коалиције ''За будућност Црне Горе'' тј. са гласовима 27 посланика, онда треба да објасне зашто да се не иде на нове изборе, казао је посланик тог политичког савеза Мило Божовић.

Он је рекао да су многима промакла два детаља након објаве изборних резултата 30. августа везана за наступ носиоца листе коалиције ,,За будућност Црне Горе” Здравка Кривокапића приликом проглашавања историјске побједе.

- Први детаљ је везан за моменат када одушевљена маса око Кривокапића узвикује ,,Мило лопове”, а он, доста дрско и непримјерено, подвикну: ,,Не, немојте то говорити преда мном, не могу то да слушам”. Скандирање је престало, али нико од присутних није знао позадину одбране лика и дјела Мила Ђукановића. Тада се није знало да је Здравко Кривокапић од бившег режима, чији је функционер био читаву деценију, добио стан од 125 метара квадратних, двије плате, једну на Универзитету, а другу као руководилац Акредитационог тијела и био сигурни глас ДПС-а и миљеник Радмиле Војводић - рекао је Божовић.

Зато данас, каже Божовић, десет мјесеци послије те историјске побједе, режим није ни такнут, “Мило је “уважени предсједник”, кадар ДПС-а је и даље на свим важним функцијама, тајкуни заштићени и уважени, криминалци имају полицијску заштиту, а на другој страни напади на челнике ДФ и српски народ никада жешћи, подлији и огавнији”.

- Велика је грешка што, те историјске ноћи тридесетог августа, присталице коалиције ,,За будућност Црне Горе” нијесу наставили скандирање ,,Мило лопове” јер би Здравко, сигурно, демонстративно напустио побједничку бину, па би све било јасно на вријеме и не би морали пролазити ову десетомјесечну агонијум - истакао је Божовић.

Други важан детаљ који се, како наводи, десио те вечери је било новинарско питање Здравку Кривокапићу, које је гласило: “Хоћете ли сада послије ове побједе платити пиће”.

- Пословично шкрт Здравко да плати пиће кад се нађе у кафани је била инспирација за ово шаљиво новинарско питање, али суштина је у томе што Здравко овим показује свој карактер нарцисоидне особе и његов осјећај да је он толико битан и вриједан, да свима треба да буде част и привилегија да буду у његовом друштву, па се тако понаша и сада када се налази на мјесту премијера - навео је Божовић.

Он је додао да се Кривокапић на премијерском сату похвалио да је на својим леђима поднио највећи терет кампање за изборе. То, како каже, говори човјек који за кампању није уложио ни један цент, “никоме ни кафу није платио, кога су у кампањи као анонимуса водили из града у град активисти и челници коалиције “За будућност ЦГ”, а за које је он, изгледа, мислио да су симпатизери његовог ДПС-а и које назива ,,мој мили народе Црне Горе””.

- Његов допринос резултату коалиције “За будућност ЦГ” сада истиче и Алекса Бечић, чија партија је на изборима остварила три пута лошији резултат од коалиције “За будућност ЦГ”, али је узела велики колач власти и заступа тезу да ДФ треба да остане ван власти. Ако заиста Кривокапић и Бечић мисле да ДФ не треба да буде дио Владе, која је формирана двотрећинском подршком побједничке коалиције ЗБЦГ, тј. са гласовима 27 посланика, онда треба да објасне зашто да се не иде на нове изборе. Нека потом Алекса Бечић и Здравко Кривокапић, који су већ на локалним изборима у Никшићу и Херцег Новом оформили коалицију, а не желе да одустану од недемократског понашања и политичког силеџијства, формирају предизборну заједничку листу. Нека је обавезно појачају са Мирном Никчевић, комиткињом Татјаном Кнежевић Перишић, Стевом Вучинићем и осталом дружином, као и разним лобијима, обавезно уз благослов Мираша Дедејића, па нека од народа затраже подршку и сами побиједе ДФ. Тек након тога могу да се овако бахато понашају како то сада чине - закључио је Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:42