Pejović / - FOTO: PR CENTAR
25/02/2023 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Direktor UZOR-a: Đukanović je najracionalniji kandidat DPS-a

Ovaj izborni ciklus obilježiće neizvjesnost konačnog ishoda i najkraća kampanja, smatra Pejović

Odluka Demokratske partije socijalista (DPS) da kandidadat na predsjedničkim izborima bude lider te partije Milo Đukanović biće pokazatelj jačine DPS-a u biračkom tijelu nakon 2020. godine i test za naredni izborni ciklus, ocijenio je programski direktor UZOR-a Marko Pejović.

- Imajući u vidu trend kretanja biračkog tijela koje glasa DPS, kao i da pokušaji drugačije retorike, kampanja i nosilaca lista tokom lokalnih izbora u prethodne dvije godine nijesu dalji željeni efekat u smislu mobilizacije biračkog tijela, najracionalniji izbor za predsjedničkog kandidata DPS-a je upravo lider te partije- kazao je Pejović u izjavi za PR Centar.

On ističe i da sve što prati izbornu trku za predsjednika države dodatno potvrđuje neophodnost izborne reforme, usvajanja preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava i profesionalizaciju i depolitizaciju Državne izborne komisije (DIK).

- Neodlučnost o izboru kandidata nam prvenstveno govori o nesigurnosti biračkog tijela političkih partija nakon 2020. godine, ali i da su političke partije svjesne da su građani razočarani, da im se mora pružiti dodatni motiv da iskoriste svoje biračko pravo, te na kraju nesigurnost rezultata istraživanja javnog mnjenja koje sprovode za svoje potrebe - rekao je Pejović.

Ističe i da će ovaj izborni ciklus obilježiti neizvjesnost konačnog ishoda i najkraća kampanja, kao i da se u ovom trenutku ne može govoriti ko bi mogao da bude drugi kandidat u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 23:30