/ - FOTO: DNP
08/03/2024 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DNP će podržati peticiju građana i Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević sastao se danas aktivistima Pokreta solidarnosti sa Palestinom. Sa sastanka je poručeno da će DNP ćpodržati peticiju građana i Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini.

Milan Knežević je izrazio duboko saosjećanje sa nezapamćenim stradanjem palestinskog naroda i potvrdio spremnost DNP-a da podrži Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini koja je inicirana peticijom građana Crne Gore.

Knežević je saopštio da je porazno da svijet ćuti na stravične zločine koji se dešavaju nad palestinskim civilima i kazao da ne smiju postojati dupli standardi, jer svaki život je jedanako vrijedan, kako život ukrajinskog djeteta tako i jednako i život palestinskog djeteta. Takođe, sagovornici su se složili da osuđuju i stradanje nedužnih izraelskih civila od ekstremističkih organizacija.

Aktivisti Pokreta solidarnosti sa Palestinom saopštili su da postoji urgentna potreba za djelovanjem u cilju sprečavanja kršenja međunarodnog prava i zločina nad palestinskim civilima. Iz Pokreta su saopštili da je potrebno zauzeti prinipijelan stav i pokazati da je Crna Gora na strani prava i pravde kao i zahtijevati kako kroz domaće tako i kroz međunarodne institucije hitan prekid vatre u Palestini kao i poštovanje međunarodnog prava.

Sagovornici su osudili zločine Izraela nad palestinskim narodom i teška kršenja brojnih međunarodnih konvencija, UN rezolucija, oglušavanje Izraela na mjere Međunarodnog suda pravde i sprječavanje humanitarne pomoći.

Iz Pokreta podsjetili su na odgovornost poslanika da zastupaju stavove građana koji mjesecima iskazuju na različite načine kroz građanske skupove, prikupljanjem pomoći i donacija, kulturnim i ostalim aktivnostima koje se organizuju u cilju pomoći i solidarnosti sa palestinskim narodom, i pozvali i ostale poslanike da podrže Rezoluciju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:54