/ - дпс илустрација
16/11/2021 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Клерикална власт кршећи прописе испуњава жеље надређенима

Након јучерашње одлуке, којом се власништво на парцелама у ували Валданос преписује са државе на СПЦ, јасно је да је борба Владе за враћање маслињака власницима била усмјерена на овакав епилог, наводе из ДПС-а

Демократска партија социјалиста Црне Горе саопштила је да након јучерашње одлуке Управе за катастар и државну имовину, коју потписује њен директор Коча Ђуришић, а којом се власништво на парцелама у ували Валданос преписује са државе Црне Горе на Српску православну цркву, "јасно да је читава наводна борба Владе Црне Горе за враћање маслињака власницима била усмјерена управо на овакав епилог".

- Стога је и Закон о отклањању посљедица одузимања имовине у ували Валданос био један од првих корака које је владајућа већина у Скупштини спровела. Комплетно њихово наводно залагање за „правду“ је имало за циљ само да отвори пут клеронационалистичким снагама у власти да до краја мандата ове Владе СПЦ постане „већински власник“ државе Црне Горе. Сваки корак који је актуелна Влада направила за протеклих годину дана води ка томе и одлуке државних органа то потвђују. Није актуелној власти ни до маслина ни до Улциња и Улцињана, већ до тога да до краја обаве задатак због којег су формирани под Острогом. Паралелно са овим беспризорним одлукама, Влада је потпуно зауставила европски пут Црне Горе и то је још један доказ да у пракси раде све супротно од онога што црногорским грађанима свакодневно саопштавају у својим популистичким изјавама- наводе у саопштењу.

Поручују да уколико Влада законски и институционално не реагује на овакво дјеловање Управе за катастар и државну имовину, "којом се држави Црној Гори и њеним грађанима одузима вриједна имовина у ували Валданос, прекршиће Устав и постати директни и отворени саучесник СПЦ у отимању државне имовине".

- Након овога, свако даље потенцирање приче о поштовању закона и владавини права представља крајње лицемјерје сарадника Српске православне цркве у врху црногорске власти- наводе у саопоштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:59