фото илустрација / - фото илустрација
14/01/2022 u 19:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Комисија за просвјету: Братић и Божовић срозали просвјетне институције

- Jасно jе да Здравко Кривокапић одговара само своме послодавцу, Цркви Србиjе, и зато његови играчи, министарка и ректор, отвараjу врата Универзитета за попове - наводе они

Доласком Весне Братић на чело МПКНС-а и Владимира Божовића на чело УЦГ-а испоставило се да ниjесмо могли домаштати у какву каљугу ће они срозати просвjетне институциjе црногорског друштва, саопштено jе из Комисиjе за просвjету, културу и медиjе ГО ДПС Црне Горе.

 - Весна Братић, министарка без легитимитета, коjоj jе већина посланика ускратила подршку, jучерашњим именовањем свештеника СПЦ, у Управни одбор УЦГ, показала jе оно што смо од почетка знали: да она ниjе на челу четири наjбитниjа ресора зато што jе апостол или експерт, већ искључиво зато jер се претходно показала као фанатични воjник „српског света“, по чиjоj матрици треба да упреподоби просвjетне, културне, спортске и медиjске институциjе Црне Горе -  наведено jе у саопштењу.

Додаjу, наjновиjи примjер “инсталирања” свештеника у управну структуру УЦГ, упозорава да Влада, како кажу из ДПС, “не само да не хаjе за гласање посланика коjи су jе изабрали већ показуjе да jе у обавези према онима коjи су jе на крилима литиjа спустили на плећа Црне Горе да их згазе, као риjетко коjа неприjатељска сила приjе ње”.

 - Jасно jе да Здравко Кривокапић одговара само своме послодавцу, Цркви Србиjе, и зато његови играчи, министарка и ректор, отвараjу врата Универзитета за попове, како би нам диктаторски поповали о моралу, коjи постоjи само у светим књигама, али не и у њиховим поступцима. За њих jе свиjет само “српски свет” и Русиjа, из коjе су добили jасне инструкциjе како Црну Гору обездржавити и претворити jе у протекторат, служинче коjе никада више неће омирисати сувереност - пише у саопштењу.

Све jе могуће у Црноj Гори Здравка Кривокапића, нагласили су из ДПС, “само jе немогућа Црна Гора”.

 - Све антицрногорско и свесрпско могуће jе под будним око УРА-е са врха Управног одбора УЦГ. Ово jе тек почетак, иако нам изгледа као крах и краj секуларне и грађанске Црне Горе - додају.

Из ДПС Комисиjе оциjенили су сљедеће.

“Црна Гора има jедну “Лучу микрокозма”, никад Кривокапићеви жириjи обучени у академска и универзитетска празнорjечjа неће успjети наметнути Мићовићеве неталентоване, негаторске и мрзитељске ретке, за литературу коjоj ће се икад ико у Црноj Гори дивити. Таj банални покушаj да се у лучу црногорске слободе уметне тама великосрбовања и ропства остаjе као знак препознавања Владе Здравка Кривокапића”, пише у саопштењу.

Додаjу да њихова упозорења ниjесу озбиљно схваћена.

 - Док смо упозоравали шта се грађанскоj и секуларноj држави Црноj Гори спрема избором Владе Здравка Кривокапића, наводно грађанске партиjе коjе су подржале ту Владу, исмиjавале су наше покушаjе освjешћивања црногорског друштва, настоjећи да домаћоj и међународноj jавности нашу искрену и патриотску забринутост због суноврата модерности и успона клерикализма у друштву, представе намjерама да подjеле у Црноj Гори учинимо дубљим и прикажемо се као jедини браниоци грађанске Црне Горе. Испоставило се да ми то, уз наше партнере у опозициjи, стварно и jесмо -  закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:15