wry sg / - DPS
18/02/2023 u 09:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS Kotor: Crnogorska plovidba pred gašenjem

Iz DPS-a Kotor pozivaju predsjednika Opštine Kotor da se oglasi o ovom prijedlogu Vlade i da sačuva ovu kotorsku kompaniju - bez demagogije i političkih kalkulacija

Povodom najave premijera u tehničkom mandatu da će objediniti dvije crnogorske pomorske kompanije i da će ta kompanija preuzeti trajektnu liniju između Lepetana i Kamenara, treba ukazati na nekoliko činjenica, naveli su iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Podsjećaju da je Barska plovidba nema isti pravni status kao Crnogorska plovidba, jer je akcionarsko društvo u kojem država ima manje od 60% vlasništva, dok je Crnogorska plovidba u potpunom vlasništvu države Crne Gore i nastala je zahvaljujući prevashodno kotorskim pomorcima.

- Čudi nas da prilikom razmatranja te mogućnosti nije izvršena konsultacija sa kotorskom "Crnogorskom plovidbom”, kao ni sa Opštinom Kotor, ili se to krije od javnosti - dodaju u saopštenju.

Kvazipremijer, kako su kazali, s odlazećim ministrima želi da ugasi jednu kotorsku kompaniju i sav njen kapital prenese u Opštinu Bar.

Dodaju da nažalost, odlazeća populistička Vlada želi da ugasi ovu kotorsku kompaniju.

Podsjećaju da je Crnogorska plovidba registrovana takođe i za unutrašnju plovidbu, te da bi bilo sasvim prirodno da se njoj ponudi da preuzme trajektnu liniju Lepetane – Kamenari, a ne da tu liniju prvo preuzme Morsko dobro, koje za to nije registrovano. Očito da je u toku  predizborna kampanja za predstojeće parlamentarne izbore, te da URA i SNP žele na ovaj način da pridobiju glasače u opštini Bar.

Na ovom primjeru, kako kažu, pokazuju da ih opština Kotor i Kotorani ne interesuju, jer se radi o malom glasačkom tijelu za njihove napoleonske ambicije.

Iz DPS-a Kotor pozivaju predsjednika Opštine Kotor da se oglasi o ovom prijedlogu Vlade i da sačuva ovu kotorsku kompaniju - bez demagogije i političkih kalkulacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:59