/ - ДПС
25/04/2022 u 13:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Министарство задужено за дигиталну трансформацију обмањује црногорску јавност

Матични број са личне карте је замијенио здравствену књижицу и то је све, наводе у саопштењу

Комисија за науку иновације и развој ИТ сектора ДПС-а је саопштила да већ данима уназад министарство задужено за дигиталну трансформацију позива грађане да узму “нову” личну карту, "која доноси много бенефита и тиме обмањује црногорску јавност, доводећи је у заблуду да је апостолска влада урадила нешто добро у овој области" 

-  Лична карта која је била нова када су апостоли стигли била је бенефит који су само требали да уведу у употребу и олакшају коришћење електронских сервиса. Како тада, тако и данас, “нова” лична карта се користи у процесу фискализације и приликом електронске регистрације предузећа. Матични број са личне карте је замијенио здравствену књижицу и то је све.  Громогласно пропагирање употребе “нове” личне карте и рекламирање “безпапирних” сервиса, који у позадини и даље захтијевају достављање копије личне карте, што је само по себи апсурд се налази и на порталу www.euprava.me.  Апостолско министарство, уколико није имало снаге да забрани даље копирање личне карте и достављање исте путем интернета органима јавне управе, међу којима је један издаје, није смјело да те радње промовише, јер црногорско друштво на тај начин удаљавају од дигиталног, сигурног и друштва у којем су лични подаци заштићени- наводе у саопштењу.

Поручују: "У ишчекивању шта је сљедеће “ново”, надамо се да 43. Влада Црне Горе неће направити овакав или њему сличан катастрофалан потез када је у питању вођење ресора, којем припада дигитална трансформација Црне Горе".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:57