Фото: ДПС
17/10/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Млади потенцијал неопходан за наставак даљих реформи унутар партије

У свом обраћању Богдановић је истакао да су у процесу реформе странке нарочито важни млади људи, да посебно рачунају на њих, као будуће предводнике процеса у овом друштву

Синоћ је у Никшићу одржана изборна конференција Савјета младих Демократске партије социјалиста на којој су изабрана 72 члана Општинског одбора и ново руководство које чине предсједник Алекса Ђукановић, потпредсједник Немања Грозданић и потпредсједница Луција Перовић, саопштено је из Демократске партије социјалиста (ДПС). Поручено је да су млади потенцијал неопходан за наставак даљих реформи унутар партије.

Конференцији су присуствовали потпредсједник партије Јевто Ераковић, генерални секретар Александар Богдановић, предсједник Општинског одбора Зоран Вукићевић, чланица Извршног одбора Зоја Бојанић Лаловић, предсједница Савјета младих ДПС Соња Милатовић са члановима Предсједништва Савјета младих и бројни други гости.

Присутне је поздравио Ераковић који је истакао да је задовољство присуствовати конференцији Савјета ДПС Никшић и констатовао да је присутан рекордан број делегата, младих људи, нове снаге и потенцијала ДПС-а.

-Никшић је увијек био препознат као средина коју су појединци прославили у многим областима, а посебно у мудрој политичкој мисли. Данас сам сигуран, посматрајући вас, да се та нит наставља, на добробит Никшића и Црне Горе. Заједно са вама, са младим људима који цијене европске и цивилизацијске вриједности, идемо брзо да вратимо Црну Гору на правац који вама припада да би могли да се остварите и одржите нашу државу на путу ЕУ гдје јој је и мјесто- поручио је Ераковић.

У свом обраћању Богдановић је истакао да су у процесу реформе странке нарочито важни млади људи, да посебно рачунају на њих, као будуће предводнике процеса у овом друштву.

-Видјели сте и сами ко вам је и каква вам је алтернатива. За годину су вратили државу у средњи вијек. Управо ви, људи сте на којима лежи одговорност и изазов да врате црногорско друштво на колосијек на којем оно мора да буде, а ја вјерујем да сте кадри за то, да овдје и те како има потенцијала који обећава, не само када је Никшић у питању, већ и цјелокупна Демократска партија социјалиста- истакао је Богдановић.

Соња Милатовић, предсједница Савјета младих ДПС, казала је да је пред новим саставом и руководством дуг пут, али да морају бити свјесни истине да од њих и с њима почињу истинске промјене на темељу којих ће Демократска партија социјалиста да расте.

-Од вас, као и од свих младих људи у Црној Гори, тражим да ваше дјеловање увијек буде прогресивно, а никад деструктивно, да добробит Црне Горе буде ваш једини интерес, а Демократска партија социјалиста и Црна Гора поново ће ускоро, знам, летјети на крилима вашег визионарског духа и умијећа дјеловања- закључила је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:19