Демократска партија социјалиста / - ДПС
03/06/2022 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Нова власт у Мојковцу нема ни снаге ни стручности да води град

Не обављају се, чак, ни најосновнији комунални послови, као што је одржавање зелених површина или локалних путев, наводе они

На одржаној сједници Општинског одбора Демократске партије социјалиста у Мојковцу, констатовано је да наша партија у овом граду, иако сада у опозицији, наставља активно да дјелује, промовишући своје идеје и вриједности, саопштио је Општински одбор ДПС Мојковац.

-На сједници, која је била изузетно добро посјећена, констатовано је да новоформирана власт у Мојковцу, својим чињењем или боље рећи нечињењем, чини све да овај град на сјеверу наше државе, што више девастира, у сваком смислу.  Наиме, Мојковац је, у претходних деценију, био просперитетан град, у који је улагано и који се развијао. Који је, дакле, нудио одређену перспективу за своје грађане- наводе у саопштењу.

Додају: "На жалост свих грађана Мојковца, нова власт ништа не ради да тај тренд развоја настави. Напротив, урушава се све што се урушити може. Не обављају се, чак, ни најосновнији комунални послови, као што је одржавање зелених површина или локалних путев".

-Једино у чему је агилна и на шта је максимално концентрисана нова власт јесте запошљавање својих партијских активиста. То је Мојковчанима и Мојковчанкама постало дегутантно, јер је претјерано, а ово је мали град у којем се сви познајемо, па самим тим знамо какве људске и стручне потенцијале посједује свако од нас за обављање важних послова од јавног интереса.  Посебан проблем је у томе што већина новоименованих руководилаца у мојковачкој општини не посједује одговарајућу стручну спрему за радна мјеста која обављају. У том смислу, правни тим наше партије већ припрема пријаве за све оне који су на незаконит начин добили посао, посебно за оне случајеве који представљају чист реваншизам против чланова Демократске партије социјалиста.- наводе они.

Такође, уочавамо да се, у задње вријеме, против наших активиста воде и политички мотивисани судски процеси, што представља покушај застрашивања нашег чланства, који је унапријед осуђен на неуспјех. 

Додају:"Дакле, Мојковац је, до скоро, био град у који се долазило, и из Црне Горе, и из иностранства. Посјећивале су наш град бројне делегације, од спортских, до културних и привредних. Мојковац је био град у који се улагало, у који су уложена озбиљна средства, како од стране Владе кад ју је предводио ДПС, тако и од стране локалне самоуправе. Нажалост, од свега тога данас нема ништа. Мојковац све више личи на запуштени град, у који се не долази и који дјелује као да нема развојне перспективе".

-Ипак, надамо се, да ова власт неће моћи да се још дуго носи са одговорношћу коју је преузела на своја нејака плећа и да ће о будућности Мојковца у наредном периоду, домаћински, онако како смо показали да умијемо, наставити да брине најача партија у Мојковцу, Демократска партија социјалиста, заједно са свима којима је будућност нашег града и наше државе приоритет.  На сједници је било ријечи о наставку реформских процеса унутар наше партије, који ће се реализовати у наредном периоду, у смислу избора нових партијских органа, чији је циљ да ДПС, још снажније, настави своју активност у Мојковцу, за добробит свих становника овога града- поручују они.

Сједници је присуствовао и генерални секретар партије, Александар Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:46