/ FOTO: ARHIVA
26/12/2021 u 12:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС о уплати општини Никшић: Град је постао српска провинција

Активисти СНС-а су вршили притисак на бираче у Никшићу, тврде из ове опозиционе партије

Уплата Србије од два милиона еура општини Никшић је само још један показатељ ко стоји иза нове власти у Црној Гори, а што сада сасвим транспарентно показује и званични Београд, тврде из Клуба одборника "За европски Никшић". 

Из опозиционе партије су реаговали пошто је оредсједник Општине Никшић Марко Kовачевић саопштио данас на конференцији за медије да су два милиона еура помоћи од Србије и града Београда легла у градску касу.

- Оно што је илегално рађено током предизборног периода у Никшићу сада је и формализовано. Умјесто средстава из црних фондова којима су куповани гласови и активисти СНС који су вршили притисак на бираче, овог пута и званично од челника локалне самоуправе имамо потврду да им Александар Вучић уплаћује финансијска средства. Притом, посебно честитамо Демократској Црној Гори и Грађанском покрету УРА на подршци Вучића, узевши у обзир да су они равноправни партнери у никшићкој власти. Никшић је сада и на папиру претворен у српску провинцију, а њихов удио у томе је од изузетног значаја. Разумијемо - проблем је грађанска опозиција, они који теже тим вриједностима су "терористи" и "пећински националисти", па су, сходно томе, аранжмани са Вучићем пожељно уточиште. Честитамо и Влади Црне Горе - "Европа сад" је већ дала такве резултате да, умјесто њих, локалним управама у реализацији пројеката помажу центри моћи из сусједства. Сигурни смо да ни они у томе не виде ништа спорно, јер су и сами у вазалском положају. И на крају, нико не може бити незадовољан чињеницом да ће Никшић имати два милиона еура више у буџету, али питање је каква је позадина овог “новогодишњег поклона” купљеног новцем пореских обвезника Србије, без њиховог знања? Да ли је то Александар Вучић уплатио аконтацију, како би по завршетку преузетих обавеза "легао" и остатак?- питају се у ДПС-у. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:04