/ - фото илустрација
17/12/2021 u 15:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Плав: Због погубног дјеловања власти, поново морамо да се боримо за изграђиване вриједности

Мило Ђукановић је саопштио да је пред њима партијски задатак да обавимо озбиљне реформе

ДПС Плав саопштио је да, у циљу наставка реформских процеса у тој партији, јуче је у Плаву одржана 9. Општинска изборна конференција. 

У свом обраћању присутнима, предсједник ДПС Мило Ђукановић је саопштио да је пред њима партијски задатак да обавимо озбиљне реформе.

- Уколико желимо да повратимо повјерење грађана, а на то нас прије свега наводи осјећај одговорности за оно што смо до сада створили и за оно што треба наставити, продужити и доградити у будућем економском, демократском и проевропском развоју Црне Горе.  Он је, између осталог нагласио значај очувања концепта Црне Горе као грађанске државе, истакавши да мултиетнички састав црногорског друштва не оставља озбиљним политичким субјектима уопште простор за размишљање о алтернативи- наводе из ДПС-а.

Потпредсједник ДПС Абаз Диздаревић се захвалио свим онима који су се, како је рекао,  мудро и лојално борили за укупни допринос развоју партије у прошлости. 

- Црна Гора пролази можда и најтежа искушења у својој новијој историји, а то вријеме захтијева одговоран однос. ДПС као државотворна партија, која је превазишла бројне изазове у прошлости има задатак да данас сачува све вриједности које су тешко изграђиване а тичу се очувања највећих цивилизацијских домета, а то су мултикултурализам, међунационални и међурелигијски склад, грађански концепт друштва и мир на овим просторима. Нарушавање ових домета је све што је протеклих годину дана био задатак који је актуелна власт спроводила, па су тако пред нама наметнули изазов да се поново боримо за вјековима изграђиване вриједности- поручио је Диздаревић. 

Предсједница Општинског одбора ДПС Плав Елдана Цановић Чекић у свом обраћању окарактерисала је тренутну политичку ситуацију и људе који воде државу, кризом људскости, фестивалом глупости и осветом тридесетогодишњих понављача.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:11