Марта Шћепановић / - ДПС
26/08/2021 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Подржавамо наше чланове који су против устоличења Јоаникија на Цетињу

У ДПС-у кажу да ни Мило Ђукановић ни њихова партија не стоје иза било чега што се дешава поводом најављеног устоличење митрополита СПЦ на Цетињу

Посланица Демократске партије социјалиста у Скупштини Црне Горе Марта Шћепановић, саопштила је да ДПС у потпуности подржава одлуку сваког њеног члана да протестује против устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу и да се не ради о екстремистима и плаћеницима, већ о грађанима који исказују своје незадовољство одлуком Владе која може изазвати велику дестабилизацију у друштву

Посланица ДПС-а оштро је критиковала ТВ Пинк и саговорнике ове телевизије наглашавајући да је не чуди што са ове ТВ долази нови талас мржње и острашћеност која се тиче политичких процеса у Црној Гори.

- Навикли смо већ, тако да је ово само наставак њихове пропаганде, која је врхунац доживјела током литија, настављена "Битком за Никшић", а сада нови замах има у најављеном устоличењу. Увреде и неистине, блаћење грађана Црне Горе и шовинизам, потврђује се, постали су стандард када медији блиски режиму у Србији почну да се баве сусједством. Јер, они у сусједству виде искључиво непријатеље и завјеренике и као такве их представљају просјечном гледаоцу у Србији. Сувишно је коментарисати како водитељи емисија немају појма ни о чему причају већ понављају неколико наручених флоскула и постављају питања за која није важно да ли су паметна и логична већ је релевантно да емитују мржњу. - каже Шћепановић.

Она каже да је историчар Александар Раковић већ постао стална сценографија у емисијама са шовинистичким наративом према Црној Гори.

- Ипак треба подсјетити на то како је ријеч о естрадном историчару, који по сопственим ријечима прижељкује геноцид Црногораца, а чије ставове цијени митрополит СПЦ Јоаникије. Не чуди нас што представници владајуће већине, прије свега Демократског фронта, узимају учешће у таквим програмима, јер они све више уживају у улози марионета и не треба их ометати, а сами ће се освијестити кад за то дође вријеме, тачније на изборима - истиче она.

Она наглашава да ни предсједник ДПС-а Мило Ђукановић ни Демократска партија социјалиста не стоје иза било чега што се дешава поводом најављеног устоличење митрополита СПЦ на Цетињу.

- Ипак, у потпуности подржавамо одлуку сваког нашег члана да протестује против тог догађаја, јер је то уставно право свих грађана Црне Горе. Што се учесника протеста тиче - нијесу то никакви екстремисти и плаћеници. То су грађани Црне Горе који исказују своје незадовољство одлуком Владе Црне Горе која може изазвати велику дестабилизацију у друштву. Све остало је најјефтинија пропаганда, иманентна и Мандићу и Раковићу - каже посланица ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:03