Демократска партија социјалиста / - фото:ДПС
23/01/2022 u 17:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Политичарка Боровинић Бојовић да научи да је спрјечавање Скупштине да одлучује противуставно и кажњиво

Изабрана за министарку као експерт, коначно jе смогла снаге да себи и другима каже истину - да jе све вриjеме политичарка, поручују из ДПС-а

Одлазећа министарка здравља, изабрала jе да функциjу оконча аутовањем, поручили су из Демократске партије социјалиста. 

- Изабрана за министарку као експерт, коначно jе смогла снаге да себи и другима каже истину - да jе све вриjеме политичарка. Сваки искорак ка истини jе за поздрављање и подршку, али министарки скрећемо пажњу да jоj jе почетак жељене политичке кариjере краjње погрешан. Одмах, на првом политичком кораку, саопштила jе jавности да ће "као лични допринос", поздравити "свако ново рjешење коjе се тиче позициjе министра здравља, али само под условом да се договор постигне у оквиру исте парламентарне већине" коjа jу jе, како каже, изабрала. У само jедноj реченици успjела jе тако да покаже колика jе политичка незналица - казали су из ДПС-а. 

На основу чега, осим погрешне слике о сопственоj улози, аутована полтичарка условљава избор новог министра, питали су из Демократске партије социјалиста. 

- Нити већина у парламенту зависи од политичарке Боровинић-Боjовић, нити jе била и на jедноj изборноj листи о коjоj су грађани, мањине и већине, одлучивали. И сада сjеди у фотељи, коjу jе, према риjечима, наjвеће коалициjе већине - Демократског фронта - узурпирана, jер влада нема ни њихову подршку - поручују из ДПС-а. 

Они додају да политичарка Jелена Боровинић Боjовић треба да научи како jе опструирање или спрjечавање Скупштине да одлучуjе противуставно и кажњиво, а управо такво дjеловање наjавила jе приликом аутовања.

- Дакле, званични почетак политичке кариjере Jелене Боровинић Боjовић чист jе дебакл. И мораће на поправни из основа политичког система. Но, да ни дуг стаж у бављењу политиком ниjе и не мора да буде гаранциjа да се схватаjу основни принципи демократиjе показао нам jе истог дана потпредсjедник и посланик Демократске народне партиjе Драган Боjовић, иначе, супруг одлазеће министарке. Он jе, наиме, устврдио како би било добро да његова ДНП формира мањинску владу коjа би укинула све партиjе коjе по њиховим критериjумима "уносе политички немир". Срећа у несрећи jе то што, политички, пар Боровинић-Боjовић постаjе ружна епизода коjа пролази и што од њихових политичких знања и капацитета ништа не зависи - закључили су из ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:23