/ - фото илустрација
13/01/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Тиват: Путујте предсједниче, док не бринете за Општину

И док, делегација ужива у екскурзији по Омску, домаћинима је предсједник Комненовић казао да „током обиласка вашег лијепог града, схватио сам да наш Тиват има много тога заједничког са Омском“, наводе из ДПС-а

Општински одбор ДПС Тиват саопштио је да врло сложене епидемиолошке прилике у Тивту као ни то да Општина тренутно располаже са привременим буџетом, те да је политичка актуелност у нашем граду комплексна, по свој прилици нијесу важни за општинско руководство.

- Јер, како другачије објаснити чињеницу да предсједник Општине са својим сарадницима управо шета пространствима Русије и града Омска у вишедневној службеној посјети и о томе, наравно.... И док, делегација ужива у екскурзији по Омску, домаћинима је предсједник Комненовић казао да „током обиласка вашег лијепог града, схватио сам да наш Тиват има много тога заједничког са Омском“- наводе из ДПС-а.

Како истичу, "а док општинско руководство ужива у пространствима југозападног Сибира у Општини Тиват су, како се чини, отпочели са спровођењем њиховог политичког пројекта „Тиват сад“ којим поручују свим буџетским корисницима и грађанима Тивта да ће живот у Тивту стати, додуше кад се они врате са путовања и мало одморе".

- Да није жалосно, било би смијешно, каже народна узречица! А ми питамо предсједника Комненовића, зар мора оволико да траје исцрпљивање грађана Тивта, зар је прихватање губитка политичке подршке за њих толико неприхватљиво да су спремни да наставе са даљим политичким притисцима и уцјенама. Уваженим суграђанкама и суграђанима поручујемо, легитимно право опозиције је бојкот Скупштине, као што је легитимна обавеза власти у Тивту предвођеном „Народ побјеђује“, да кад изгубе подршку а то им се дешава од почетка септембра, у интересу грађана, покрену процес преиспитивања изборне воље, скраћивањем мандата скупштинском сазиву- навели су поред осталог.

То, се у Тивту, како наводе, не дешава, на сцени су политички притисци и пласирање информација које немају законско упориште.

- Зато, подсјећамо предсједника Општине, уз извињење што му реметимо шетњу Сибиром, да Одлуку о привременом финансирању коју је донио, само спроведе у дјело, како би органи локалне управе и буџетски корисници уредно примали „принадлежности“ које имају у мјесечном обиму од 1/12 буџета из 2021. године тј. стварних издатака у претходној фискалној години, те да као одговорно лице у Општини до доношења буџета одобрава средства у складу са законом којим се уређује финансирање локалне самоуправе.  Општински одбор ДПС Тиват очекује реакцију Министарства јавне управе на наш допис од краја прошле године у којем их подсјећамо да сходно својој надлежности предузму мјере и радње а везано за актуелну ситуацију нефункционисања локалне самоуправе Тиват и законску обавезу да Влада упути упозорење Скупштини општине Тиват да у најкраћем року закаже сједницу, те уколико се иста не одржи дужност Владе је да уведе привремене мјере- истакли су из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:20