/ Мило Ђукановић, фото: Дан
17/05/2021 u 08:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђукановић на самиту Брдо-Бриони Процеса: Потврда континуиране посвећености снажењу регионалне сарадње и европске интеграциjе

Састанак лидера биће прилика да се пошаљу заjедничке поруке о потреби интензивирања и ефикасниjе и дjелотворниjе политике проширења и геополитичкоj важности интеграциjе Западног Балкана за укупну стабилност Европе, наводи се у саопштењу

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић отпутоваће данас у Љубљану, гдjе ће на позив предсjедника Словениjе Борута Пахора учествовати на самиту Брдо-Бриони Процеса.

Из Службе за информисање предсjедника саопштено jе да jе самит, коjим се обиљежава десет година од успостављања те заjедничке словеначко-хрватске инициjативе, потврда континуиране посвећености снажењу регионалне сарадње и европске интеграциjе.

- Састанак лидера ће бити прилика да се пошаљу заjедничке поруке о потреби интензивирања и ефикасниjе и дjелотворниjе политике проширења и геополитичкоj важности интеграциjе Западног Балкана за укупну стабилност Европе - наводи се у саопштењу.

Како jе наjављено, Ђукановић ће из Словениjе отпутовати у Брисел гдjе ће у уторак у сjедишту НАТО-а имати састанак са генералним секретаром Алиjансе Jенсом Столтенбергом.

Наводи се да ће истог дана, на позив високог представника Европске униjе (ЕУ) за заjедничку спољну политику и безбjедност Жозепа Бореља, Ђукановић учествовати на радноj вечери за лидере земаља Западног Балкана (WB6).

- То ће бити прилика за разговоре о ситуациjи у региону, дешавањима и промjенама у државама ЗБ и унутар ЕУ коjи утичу на динамику интегративних процеса на ЗБ, као и на укупну стабилност. Уочи вечере, Ђукановић и високи представник ЕУ ће имати одвоjен састанак - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:53