Knežević i Mandić / foto: lazar ružić
25/07/2024 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đuričković: Crveni karton za Andriju, Aleksu i Milana i žuti karton za Spajića

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković kazao je da zabran aulaska Andiji Mandiću i Milanu Kneževiću očekivan epilog i u skladu sa proklamovanim stavovima Hrvatske i EU.

- Takođe, u potpunosti spira šminku sa Mandićeve pomiriteljske uloge. Zabrana ulaska Aleksi Bečiću naročito je bitna jer razbija višegodišnju dvoličnost Demokrata i neuspješno prodavanje priče da je riječ o građanskoj i evropskoj partiji.  Ipak, zabrana ulaska Bečiću nosi mnogo veću poruku. Hrvatska i EU, poslali su jasnu poruku Milojku Spajiću da, kad može Bečić, i on može završiti sa zabranom uslaska u Hrvatsku, ali i Šengen zonu. To je jasna poruka za Spajićevu politiku dvoličnosti, laži, relativizacije i manipulacije- naveo je on.

Kako je naveo, koliko smiješno zvuči izjava ministarke Gorčević da ne očekuje da će rezolucija o Jasenovcu štetiti u odnosima sa Hrvatskom i EU.

- Predsjednik Skupštine, potpredsjednik Vlade i poslanik parlamentarne većine ne mogu da uđu na teritoriju EU članica, a vidjećemo da li će moći u Šengen zonu.  Ipak, danas je najteže nekadašnjem saborcu Ervinu Ibrahimoviću. Prvi radni dan, a moraće da naoštri pero i pokrene diplomatsku ofanzivu da bi spašavao Andriju Mandića, Milana Kneževića i Aleksu Bečića. Eto, neću vam kolega Ibrahimoviću dosipati so na ranu, ali nadam se da uviđate svu besmislenost vašeg poteza i priče kako se žrtvujete zarad EU perspektive. Sad kad osjećate posljedice odluka, valjda shvatate da ste napravili ste političko i moralno samoubistvo- navodi se u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:59