/ - Ђуровић, Скриншат/ЈутЈуб
09/10/2021 u 07:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: ДФ-у прихватљиве мањине у Влади

У случаjу да се постигне договор о избору нове владе, предсjедник државе jе дужан да предложи мандатара, то jе његова jасна обавеза. Ипак се, међутим, надамо да ће доћи до договора о реконструкциjи владе, навео jе Ђуровић

Демократском фронту (ДФ) прихватлjиве су све три опциjе - реконструкциjа владе, избор нове владе или приjевремени парламентарни избори, али надамо се да jе договор парламентарне већине близу, казао jе за Портал РТЦГ посланик ДФ-а и функционер Нове српске демократиjе Деjан Ђуровић. Он jе рекао да су приjевремени избори наjмање извjесно рjешење, али да су и за то спремни.

– У случаjу да се постигне договор о избору нове владе, предсjедник државе jе дужан да предложи мандатара, то jе његова jасна обавеза. Ипак се, међутим, надамо да ће доћи до договора о реконструкциjи владе – навео jе Ђуровић.

Он jе нагласио да jе позитиван сигнал одлука диjела странака националних мањина да искажу спремност за разговоре о могућем уласку у Владу.

– Ми подржавамо улазак мањина у Владу – казао jе Ђуровић.

По његовом суду, грађани Црне Горе очекуjу договор свих конституената власти како би се што приjе омогућило ефикасниjе функционисање Владе и скупштинске већине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:01