Даниела Гашпарикова и Горан Ђуровић / - Министарство
01/06/2022 u 08:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић-Гашпарикова: У фокусу зелена енергија и родно одговорни економски развој

Фокусирани смо на обновљиве изворе енергије и желимо да постанемо зелена туристичка дестинација. Додатно, пружамо пуну подршку женском предузетништву, поручио је Ђуровић сталној представници УНДП-а

Министар економског развоја и туризма Горан Ђурови састао се са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори Даниелом Гашпариковом и том приликом поручио да је УНДП поуздан и активан партнер Министарству економског развоја и туризма у реализацији приоритетних развојних циљева, саопштено је из министарства.

Саговорници су разговарали о развоју стратегија адаптације на измијењене климатске услове, економском оснаживању жена, обновљивим изворима енергије, туристичким потенцијалима Црне Горе, али и о утицају украјинске кризе на економску ситуацију у земљи.

image

Са састанка

- Министарство

Ђуровић истакао је да се сарадња са Програмом Уједињених нација за развој одвија на обострано задовољство, те увјерио Гашпарикову да ће наставити започето, али и убрзати динамику реализације одређених активности.

"У овом министарству, али и у овој влади имате партнера за све започете, али и потенцијално неке нове пројекте. Фокусирани смо на обновљиве изворе енергије и желимо да постанемо зелена туристичка дестинација. Додатно, пружамо пуну подршку женском предузетништву, са намјером да охрабримо жене у бизнису, али и са визијом да жене постану покретачи и носиоци развоја", поручио је Ђуровић.

Гашпарикова се захвалила Ђуровићу на препознавању важности присуства УНДП-а у држави и истакла да ће УНДП и у будућности подржавати Владу у спровођењу већ започетих реформи.

"УНДП ће и даље бити партнер Министарству економског развоја и туризма на путу зеленог, родно одговорног економског развоја, уз активан допринос одрживом економском опоравку. Овај процес подразумијева и испуњавање еколошких стандарда, као и принципа транспарентних и ефикасних институција усмјерених на грађане", поручила је Гашпарикова.

Стална представница УНДП-а честитала је министру Ђуровићу ступање на функцију и пожељела му срећан и успјешан рад.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:27