Горан Ђуровић УРА
29/08/2021 u 12:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: „Монтенегро Аирлинес“ угасио бивши менаџмент ДПС-а и оставио дуг од 160 милиона еура

Отварањем нових дестинација и добрим управљањем, нова компанија има прилику да буде мост грађана ЦГ са ЕУ и другим међународним адресама, закључује он

Посланик ДПС-а Никола Ракочевић је у праву када каже да је угрожена егзистенција високообразованог кадра из МА, да су изгубљени  бренд и вријеме, али заборавља да дода да је све то изгубљено за вријеме владавине његове партије, која је руководила са МА тако добро да  је оставила компанију са 160 милиона еура дуга. То сматра Горан Ђуровић, члан Борда директора "Аир Монтенегро" и потпредсједник УРА.

-Компанију је његова партија оставила и са издатим државним гаранцијама за авионе преко 40 милиона еура, са потпуно запостављеном флотом и запосленима којима нису плаћали порезе и доприносе. Посланик Ракочевић би морао да зна да је као резултат тако лошег управљања његових партијских колега у МА дошла и забрана од стране Агенције за заштиту конкуренције за било каквом државном помоћи МА, а то је значило и крај рада компаније. Свјесна потребе за националном авио компанијом нова Влада је урадила једини могући потез а то је оснивање нове авио компаније „То  Монтенегро“, у рекордном року. На овај начин сачувани су авиони од заплијене због неплаћања рата од стране МА и дата шанса великом броју висококвалифованог кадра да ради у новој националној компанији-наводи у саопштењу.

Додаје: "Недавно је и држава Италија угасила своју националну компанију, чувену „Алиталију“, такође због великог дуга, и основала нову компанију "ИТА", што указује да је у овим ситуацијама гашење једини модел. „То Монтенегро“ већ у првим мјесецима свог рада, превозом великог броја путника током туристичке сезоне, потврђује оправданост оснивања".

-Отварањем нових дестинација и добрим управљањем, нова компанија има прилику да буде мост грађана ЦГ са ЕУ и другим међународним адресама-закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:47