Горан Ђуровић / - УРА
30/03/2022 u 12:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Преговори у Улцињу и Беранама неће утицати на формирање нове владе

- Нека се питањем локалне власти баве локални органи партија, а ми на државном нивоу да што прије договоримо нову европску владу - каже он

Потпредсједник Грађанског покрета УРА Горан Ђуровић сматра да постизборна комбинаторика у Беранама и Улцињу и преговори који тек треба да почну, не би требало да негативно утичу на процес формирања нове Владе.

- Ми као један од конституената те будуће, европске Владе немамо никакав проблем да преговоре на локалу у двије општине и преговоре о мањинској влади одвојимо као два посебна процеса. Нека се питањем локалне власти баве локални органи партија, а ми на државном нивоу да што прије договоримо нову европску владу - каже Ђуровић за Радио Слободна Европа (РСЕ).

Док се чека на поновне преговоре о формирању мањинске Владе, на чекању је сет веома важних одлука из спољнополитичке агенде Црне Горе.

У првом реду, одлука о примјени европских санкција према Русији, које је Црна Гора начелно увела 1. марта ове године.

Одлазећа влада Здравка Kривоакпића ту одлуку у више наврата је избјегла да усвоји, а без ње државни органи не могу да примијене санкције у пракси, односно да региструју и плијенеимовинусанкционисаних руских држављана, која се евентуално налази у Црној Гори.

У покрету УРА кажу да је велико разочарање што Црна Гора не прати европске партнере.

- И што нијесмо спремни да кроз практичну примјену санкција осудимо руску агресију на Украјину. Но, оно што је сигурно, уколико се формира нова европска Влада она ће сигурно исправити ове аномалије и усвајање ове одлуке биће јој једна од првих одлука - каже Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:27