Здравко Кривокапић / IVAN PETROVIC-IPE
10/12/2021 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕК: Помно пратимо ситуацију у Црној Гори, поштујемо одлуку премијера

Европска комисиjа поштуjе одлуку премиjера Здравка Кривокапића да остане у Црноj Гори током изjашњавања о неповjерењу Влади, саопштено jе у Бриселу

Европска комисиjа поштуjе одлуку премиjера Здравка Кривокапића да остане у Црноj Гори током изjашњавања о неповjерењу Влади, саопштено jе у Бриселу.

– Поштуjемо одлуку премиjера. Помно пратимо дешавања у Црноj Гори и немамо више коментара – поручила jе портпаролка ЕК Ана Писонеро Хернандез.

Писонеро наглашава да се радуjу Међувладиноj конференциjи са Црном Гором наредног понедjељка, гдjе ће Влада бити представљена на нивоу министара.

– Као што jе већ раниjе речено, ЕУ очекуjе да све црногорске институциjе и политичке партиjе раде заjедно конструктивно, у складу са своjим уставним мандатима, како би покренуле реформе везане за ЕУ, у духу одговорности и у интересу грађана – истиче портпарокла ЕК.

Кривокапић, како jе раниjе обjављено, отказао jе путовање у Брисел, планирано за понедjељак 13. децембар, уз образложење да жели да сачека одлуку Скупштине о предлогу за изгласавање неповjерења његовоj Влади.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:54