Ервин Дураковић / - PC
28/10/2021 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ервин Дураковић: Бошњачка странка нова снага развоја Петњице

Он је поручио да је Бошњачка странка спремна да преузме одговорност за реализацију понуђеног изборног програма који третира бројна питања од животног значаја за грађане општине Петњица

Снажног развоја Петњице нема без Бошњачке странке, а предстојећи локални избори су прилика да свим грађанима наше општине понудимо садржајан, квалитетан и остварив изборни програм и најбољу изборну листу са људима од знања и повјерења, спремним да преузму одговорност за реализацију понуђеног изборног програма који третира бројна питања од животног значаја, поручио је Ервин Дураковић, предсједник Општинског Одбора БС Петњица.

-На недавно одржаној сједници ОО БС Петњица је усвојен Изборни програм за чије остварење ће се залагати будући одборници Бошњачке странке у локалном парламенту, као и наши кадрови у будућој извршној власти у нашој општини. Ми из Бошњачке странке смо сигурни да ћемо послије локалних избора неизоставно вршити власт на локалном нивоу- казао је Дураковић.

Он је поручио да је Бошњачка странка спремна да преузме одговорност за реализацију понуђеног изборног програма који третира бројна питања од животног значаја за грађане општине Петњица.

-Нека од тих питања су: реорганизација и повећање ефикасности општинске администрације, рад на стварању повољног амбијента за запошљавање младих људи и смањење исељавања, изградња путне и комуналне инфраструктуре, валоризација природних, културних, привредних и туристичких потенцијала, интензивнија сарадња са нашом дијаспором, стварање повољнијих услова за развој пољопривредних, прехрамбених и прерађивачких капацитета, рјешавање питања социјално најрањивих група у нашој општини-казао је Дураковић.

У фокусу предизборне кампање су млади људи.

-Од којих очекујемо подршку и спремност да заједничким снагама радимо на побољшању животних услова и задржавању младих људи у Петњици. Ми у БС смо убијеђени да апсолутно није могућ развој наше општине без подршке и помоћи наше дијаспоре, која у локалној самоуправи очекује да има повјерљиве, стручне и некомпромитоване партнере, што ми из БС управо нудимо. У том циљу смо иницирали посјете делегације Бошњачке странке нашим удружењима у Луксембургу и Швајцарској овог викенда. Користим прилику да позовем припаднике бихорске дијаспоре да присуствују договореним скуповима гдје ће имати прилику упознати се са нашим програмом и планом реализације програмских циљева- истакао је Дураковић.

Он је поручио да ће Бошњачка странка несумњиво бити кључни фактор у процесу формирања локалне власти и функционисања општинске администрације у наредне четири године.

-У тим процесима смо спремни сарађивати са свим прогресивним проевропским политичким субјектима, са свима онима који воле и желе добро нашој општини Петњица и држави Црној Гори. Сматрамо да је немогуће наше програмске циљеве остварити са структурама које нам оспоравају право на национални, језички и културни идентитет, који истовремено заступају интересе другог народа, на штету нашег бошњачког, као и интересе друге државе, на штету државе Црне Горе-казао је Дураковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:28