Milatović sa Fijalom / - PREDSJEDNIK
18/07/2024 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fijala - Milatović: Crna Gora uspješan primjer među kandidatima za EU

Premijer Češke Petr Fijala poručio je da Crna Gora predstavlja uspješan primjer ostalim kandidatima, dodajući da će Češka i u narednom periodu pružati snažnu podršku našoj zemlji na evropskom putu.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa Fijalom na marginama Samita Evropske političke zajednice koji se održava u palati Blenhaim pored Londona.

Milatović je Češkoj čestitao važan jubilej – 20. godina članstva zemlje u EU i zahvalio na dosadašnjoj važnoj političko- ekspertskoj pomoći Češke evropskoj integraciji Crne Gore.

Milatović: Jačanje institucija neophodno za odbranu demokratije

Istakao je da naša država kao lider u pregovaračkom procesu, nakon dobijanja IBAR-a mora nastaviti sa sprovođenjem suštinskih reformi, kako bi u najskorijem roku ispunili sve zadatke iz evropske agende i postali punopravna članica EU, što je želja ogromne većine građana Crne Gore.

Češki premijer je naveo da Crna Gora predstavlja uspješan primjer ostalim kandidatima, dodajući da će Češka i u narednom periodu pružati snažnu podršku našoj zemlji na evropskom putu.

Na sastanku je obostrano izražen interes za unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije, energetike, saobraćaja i investicija, što će biti dodatan impuls jačanju sveukupnih odnosa dvije zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

14. oktobar 2024 21:09