Радман  / Фото: ДПС
20/06/2021 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Функционер ДПС-а СПЦ назвао организацијом: Саставили су смијурију од извршне власти

Проширили су своју дјелатност и на филмске пројекције, каже Радман

Пошто је предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић поручио митрополиту Јоаникију "да се позабави премијером Здравком Кривокапићем", члан извршног одбвора ДПС-а Андрија Радман то тумачи као доказ да Владом управља СПЦ.

- Ових је дана очито, као мало ко из власти у тој држави, разумио шта треба чинити поводом питања владајуће већине у Црној Гори. Треба се, каже Дачић, обратити Јоаникију да среди ствари. И то је заиста најсмисленија порука коју су у посљедње вријеме послале београдске власти. Јер, овдашњом Владом не руководе ни премијер ни његови министри - већ Српска православна црква. Организација која је од “освјежења” проширила своју дјелатност и на филмске пројекције, засигурно је посљедња шанса да се ова нестручна, најгора Влада у историји Црне Горе одржи. Уосталом, Српска православна црква и саставила је ову смијурију од извршне власти, чији су конституенти о њој - умјесто на мјестима предвиђеним за то - преговарали по манастирима са свештеницима- порручује Радман. 

Како каже, чуди потреба да Београд у тој мјери жели да спашава власт у Црној Гори.

- Није ли Црна Гора самостална држава? Није ли вишедеценијско искуство показало да свака интервенција званичног Београда у садејству са СПЦ по региону завршавана катастрофом по све - и по оне које су “бранили” и по оне од којих су их “бранили”? Разумијемо незадовољство српских власти, јер њихов експеримент у Црној Гори је у фази распада. Али, подсјећамо их - имају они довољно проблема у својој држави, нека се најзад окрену њима. Снаћи ће се, ваљда, Црна Гора и без њих- закључује Радман. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 17:48