Дамир Гутић / - Дамир Гутић
04/02/2022 u 18:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Гутић: Нова Влада да преиспита сваку одлуку коју је донио одлазећи премијер Кривокапић

Он је поручио да, доносити овако велике одлуке без знања министра у чијој је то надлежности, показује да је премијер умислио да све може

Понашање одлазаћег премијера Здравка Кривокапића у дану када парламент изгласава неповјерење Влади коју је предводио, одсликава стање немоћи, погубљености и панике у којем се он данас налази, поручио је Дамир Гутић, потпредсједник Бошњачке странке.

Он је то казао након информације да је одлазећи премијер Здравко Кривокапић, заказао сједницу, гдје је без знања представника МУП-а, на дневни ред уврстио Предлог Одлуке о измјени одлуке о критеријумима за утврђивање основа за стицање црногорског држављанства пријемом.

 - Влада мора да води рачуна да не изађе из уставних надлежности. Влада и премијер ће бити смијењени вечерас и потпуно је неодговорно да баш вечерас доносе одлуке око којих није било друштвеног консензуса у претходном периоду -  казао је Гутић.

Он је поручио да, доносити овако велике одлуке без знања министра у чијој је то надлежности, показује да је премијер умислио да све може.

 - Наравно да не може, правна држава подразумијева поштовање процедура изгласавања Одлука, те ће свака Одлука бити преиспитана од стране нове Владе. Овакви хаотични потези налажу да се одмах крене у отварање дијалога и формирање нове Владе, јер одлазећем премијеру не треба оставити било какве могућности да “ад хоц” Одлукама ремети правни поредак државе” - казао је Гутић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:34