Што прије заказати сједницу локалног парламента: Ђурашковић (Фото: СДП)
08/07/2021 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И СДП за враћање Цетињског манастира ЦПЦ

Слобода вјероисповијести, како је рекао, као једно од темељних људских права, вјерујућим Црногорцима угрожена је више од стотину година и вријеме је да та неправда буде исправљена

Цетињски СДП снажно подржава иницијативу грађана Цетиња која има за циљ да се омогући да вјерујући Црногорци своја вјерска осјећања могу исказивати у храмовима које су градили наши преци са својом, Црногорском православном црквом, саопштио је Никола Ђурашковић из цетињског одбора СДП-а.

Слобода вјероисповијести, како је рекао, као једно од темељних људских права, вјерујућим Црногорцима угрожена је више од стотину година и вријеме је да та неправда буде исправљена.

-На тај начин посматрамо и грађанску иницијативу којом се тражи да се Цетињски манастир стави на располагање ЦПЦ и њеним вјерницима. Тако ће се омогућити да Цетињски манастир буде отворен за све православне вјернике, без обзира на националну и другу припадност, без дискриминације која је карактерисала управљање Цетињским манастиром од стране СПЦ- казао је он.

Зато позивају предсједницу Скупштине Пријестонице да, како је рекао, без одлагања закаже сједницу локалног Парламента, како би се одборници изјаснили о поднијетој иницијативи.

-Наш однос према овој и сличним иницијативама базиран је на пуном поштовању слободе вјероисповјести и неспорном праву ЦПЦ и вјерујућих Црногораца да своја вјерска осјећања остварују у својим храмовима-истакао је Ђурашковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:42