Ibrahimovićsa apostolskim nuncijem Fransisom Asisijem Ćulikatom / - MVP
11/09/2024 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović: Crna Gora i Sveta Stolica njeguju tradicionalno bliske odnose

Crna Gora i Sveta Stolica njeguju tradicionalno bliske odnose i obostrano au posvećene kontinuiranom snaženju bilateralne saradnje i dijaloga na visokom nivou, poručeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sa apostolskim nuncijem u Crnoj Gori, sa sjedištem u Sarajevu, nadbiskupom mons. Fransisom Asisijem Ćulikatom.

Ibrahimović je istakao da Crna Gora, kao multietnička, multikonfesionalna i multikulturalna država, izuzetno uvažava ugled i proaktivnu ulogu Svete Stolice u rješavanju globalnih političkih, ekonomskih, socijalnih, ekoloških i drugih pitanja, kroz zalaganje za mirno rješavanje sporova, promociju demokratije i zaštite ljudskih prava.

image

Ibrahimovićsa apostolskim nuncijem Fransisom Asisijem Ćulikatom

- MVP

Nadbiskup mons. Asisi Ćulikat je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, dinamikom političkog dijaloga i posvećenošću Crne Gore razvoju odnosa sa Svetom Stolicom. Kazao je i da ga raduje napredak na planu ostvarenja ključnog vanjskopolitičkog priroriteta – članstva u Evropskoj uniji.

Bilo je riječi i o aktivnostima u okviru inicijative za rezidentno diplomatsko predstavljanje Svete Stolice u Crnoj Gori, što bi dalo dodatan podsticaj daljem razvoju međudržavnih odnosa.

Ibrahimović-Gjorgjiev: IOM značajan partner u suočavanju sa migracionim izazovima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 23:07