Ibrahimović sa Trokazom / - IBRAHIMOVIć SA TROKAZOM
13/09/2024 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović sa Trokazom: Crna Gora nedvosmisleno lider u evropskoj integraciji

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom.

- Crna Gora je rezultatima koje je ostvarila nedvosmsileno potvrdila poziciju predvodnika u procesu evropske integracije, što je prepoznato u Briselu, kao i na drugim evropskim adresama -  kazao je Trokaz i potvrdio da naša država može računati na punu podršku Francuske u nastavku integracionih aktivnosti i sprovođenju reformi.

Prema njegovim riječima politika proširenja ostaje u vrhu prioriteta, a pridruživanje država Zapadnog Balkana, nakon što budu ispunjeni svi uslovi, donijeće korist i regionu i Evropskoj uniji.

Milatović- Ruge: Crna Gora je posvećena i kredibilna članica NATO-a

Ministar Ibrahimović je zahvalio na snažnoj političkoj i ekspertskoj podršci Francuske, istakavši da je pomoć partnerskih i prijateljskih država značajno doprinijela napretku koji je Crna Gora ostvarila u prethodnih nekoliko mjeseci.

- Pridruživanje zajednici evropskih država je naš apsolutni prioritet. Svi kapaciteti usmjereni su ka tom cilju i vjerujem da ćemo, u narednom periodu, svjedočiti novim uspjesima Crne Gore na evropskom putu - kazao je Ibrahimović.

Podsjetio je i na odlične međudržavne odnose i politički dijalog Crne Gore i Francuske, koji su dodatno osnaženi kontaktima i saradnjom na planu sprovođenja evropske agende.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktulenim regionalnim prilikama, saglasivši se da je evropska perspektiva najbolji i najsigurniji način za izgradnju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 13:57