Фото. ТВЦГ
16/08/2021 u 20:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иницираће саслушања како би нерасвијетљене афере добиле епилог

Демократе неће пристати на договор који подразумијева улазак партијских кандидата у Тужилачки савјет, казао је посланик Момо Копривица

Скупштински одбори иницираће саслушања и друге контролне механизме како би нерасвијетљене афере које оптерећују црногорско друштво коначно добиле епилог, најављују посланици Демократа, Момо Копривица и Драган Краповић, јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

Одбори ће, како су најавилии, сачињавати извјештаје, предлагати закључке Скупштини, достављати доказе и иницирати поступање надлежних...

Демократе неће пристати на договор који подразумијева улазак партијских кандидата у Тужилачки савјет, казао је посланик Момо Копривица.

-Већ је чак и довољан број, да не помињем имена, угледних лица пријављених на јавни оглас за Тужилачки савјет, малтене прихватљив парламентарној већини и дијелу парламентарне опозиције. Ствар је у томе сто један политички субјект блокира са једним појединцем договор. Што се нас тиче, договор моземо имати за пет минута- казао је Копривица.

Као предсједник Одбора за политички систем, правосуђе и управу, Копривица је најавио да ће иницирати саслушања на Одбору, како би , како је казао, нерасвијетљене афере коначно добиле епилог.

На сједници Одбора 7. септембра, каже Копривица, биће отворен слуцај проневјере новца и фалсификовања исправа у рачуноводству и службама Скупстине. 

-Да коначно отворимо готово заташкани случај удруженог дјеловања, које је за посљедицу имало више десетина хиљада еура државног новца, и фалсификовање више десетина исправа у Скупштини. Зашто је овај случај био заташкаван и зашто је била осумњичена само једна особа- додаје Копривица.

Он је најавио да ће Одбор испитати стамбене корупције функционера, убиство испред КБЦ-а 2000. године, те поступање надлежних у случајевима “Лименка” и кампа “Златица”.

И предсједник Одбора за просторно планирање, екологију и туризам, Драган Краповић, казао је да ће иницирати контролна саслушања на теме које се тичу, како је казао, урбанистичке корупције, просторног планирања и корупције у грађевинарству.

-Како је дошло до тога да се граде станови за трзиште у Милочерском парку. Како је дошло до тога да се у Краљичиној плажи дешава један урбицид и девастирање простора у корист привилегованих појединаца... Како је дошло до тога да се на пројекту вијека, ауто путу, заборави једна читава петља вриједна десетине милиона еура- казао је Краповић.

Он је казао и да се нада да ће Одбор за безбједност и одбрану, чији је он члан, доћи до тачних информација о дешавањима у Будви прошле године, када је, како каже, дошло до насилног, противуставног и противзаконитог преузимања власти у тој општини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:23