Ivanović i ambasador Švajcarske / - FOTO: MVP
29/03/2024 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović: Crna Gora posvećena reformama na evropskom putu

Crna Gora je u potpunosti posvećena reformama na evropskom putu, a ostvareni napredak doprinosi sveukupnom razvoju države, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

On se danas u Podgorici sastao sa ambasadorom Švajcarske u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Ursom Šmidom. Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) rekli su da su u fokusu razgovora bili vanjskopolitički prioriteti Crne Gore i dalje unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Ivanović je poručio da je Crna Gora u potpunosti posvećena reformama na evropskom putu.

Ostvareni napredak, kako je ocijenio, doprinosi sveukupnom razvoju Crne Gore.

- Na toj liniji, osvrnuo se na investicione potencijale, uz interes za dalje snaženje ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu činjenicu da je Švajcarska među najznačajnijim stranim investitorima u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Šmid je rekao da je zadovoljan veoma dobrim bilateralnim odnosima Švajcarske i Crne Gore.

On je istakao da posebnu dimenziju odnosa predstavlja ekonomska saradnja, što se reflektuje kroz brojne uspješne projekte švajcarskih kompanija u Crnoj Gori.

- Prenio je zainteresovanost za dalje dinamiziranje kontakata i bliže povezivanje zemalja, primarno u oblasti ekonomije, ali i drugim sferama, poput obrazovanja i nauke - kaže se u saopštenju.

Šmid i Ivanović su ocijenili da unapređenju saradnje na bilateralnom planu doprinosi i razvoj podstaknut evropskom integracijom Crne Gore.

- Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim, regionalnim i globalnim temama - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:44