/ - ЉИЉАНА ЈОКИЋ
20/12/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић: Осуђујемо мизогене и сексистичке коментаре у јавном простору

Како је казала, тај ће Форум увијек реаговати и осудити све случајеве када су угрожена права жена

,Најоштрије осуђујемо мизогене и сексистичке коментаре који су упућени функционеркама ДПС-а, поручила је данас Љиљана Јокић, предсједница Форума младих Грађанског покрета УРА.

Како је казала, тај ће Форум увијек реаговати и осудити све случајеве када су угрожена права жена, без обзира на партијску припадност.

- Морамо градити систем у којем ће се жене подстицати да се више баве политиком. Вријеђање путем друштвених мрежа је један од све учесталијих обилка насиља који може јако утицати на све, а нарочито на младе особе. Драго ми је што колегинице из ДПС-а неће одустати, већ их овакве ствари додатно мотивишу да граде јачи систем за све нас а нарочито за генерације које долазе- казала је она.

Како је још напоменула, вјерују да ће се пронаћи одговорни.

- Како смо и раније поручивали, нама као друштву је потребна култура дијалога и поштовање личног, професионалног и породичног интегритета сваке жене, без обзира на њено партијско опредјељење и политичку активност или пасивност. Позивамо све жене у Црној Гори да буду солидарне и истрајне у борби против мизогиније- закључила је Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 19:38