/ - LAZAR RUZIC
01/09/2022 u 11:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković se izvinio: Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu

Ova izjava bila je direktno usmjerena na nezrelo i neodgovorno ponašanje poslaničkog kluba Demokrata, naveo je on

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izvinio se ako je izjavom povrijedio osjećanja svih osoba koje su željele ili žele da imaju djecu.

On je izazvao buru u javnosti izjavom da  "da se neostvarenim ljudima ne može dati da obavljaju vlast".

Jokovićeva izjava izazvala buru u javnosti: Više ja i Dado Šćekić imamo djece nego cijeli klub Demokrata

- Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu, a želio bi, već sam isključivo to rekao u političkom kontekstu da klub Demokrata nema političke zrelosti i odgovornosti, što su više puta pokazali u prethodnom periodu prema budućim generacijama, odnosno prema mladim ljudima koji treba da žive u našoj državi Crnoj Gori, odnosno prema mladim bračnim parovima, kojima se ovakvim ponašanjem i ugrožavanjem standarda onemogućava kreiranje uslova da se ostvare kao roditelji, poručio je on.

Joković je istakao da se duboko saosjeća sa onima koji žele, a ne mogu da imaju djecu, jer takvih ima i u svojoj rodbini.

- Više puta sam pomagao brojnim porodicama i pojedincima upravo u cilju rješavanja ovog problema, ali to je moja lična stvar i ne bih sa tim da licitiram. Izvinjavam se svim onim osobama koje žele ili su željele da imaju djecu ako sam ovom izjavom, koja je bila direktno usmjerena na nezrelo i neodgovorno ponašanje poslaničkog kluba Demokrata, povrijedio njihova osjećanja, a svakako ni najmanju namjeru nijesam imao, naveo je on.

Joković je poručio da se srame oni koji su izjavu zloupotrijebili da u svoje profiterske svrhe, ne birajući sredstva, povrijede osjećanja onih koje su stavili u ovaj kontekst.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:36