Снежана Јоница
13/07/2021 u 13:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоница: Данашњи датум мора бити дан кад чувамо вриједности ЦГ од свих који хоће да их унизе

Јоница додаје да "нико нема право да присваја Тринаести јул, јер је он заједнички – општенародни"

Предсједница Социјалиста Црне Горе Снежана Јоница честитала је свим грађанима и грађанкама 13. јул – Дан државности и Дан устанка народа Црне Горе, а члановима и чланицама своје странке – Дан партије.

Како наводе у саопштењу,. Социјалисти су 13. јул изабрали за Дан партије као вјечну симболику највећих вриједности за чије очување се боре и као обавезу да од те борбе никад не одустају.

-За Социјалисте Црне Горе 13. јул је много више од празника, то је датум који нас испуњава поносом што носимо слободарску традицију, али и обавезује да изнова устајемо против сваке неправде и уништавања и отимања вриједности због којих су наши храбри преци подигли устанак.На данашњи дан дужни смо да укажемо посебно поштовање херојима 13. јула 1941. године, али и да се запитамо – да ли смо их достојни. Да ли данашња Црна Гора има унутрашњи консезус и снагу коју је имала тада да покаже храброст и одлучност, солидарност и пркос, да буде примјер Европи, а не да нас Европа учи слободи и демократији-наводе у саопштењу.

-Дужни смо, , и да се запитамо да ли данас имамо довољно поштовања према себи и довољно љубави према истинској Црној Гори - оној насталој 13. јула 1878. године на Берлинском конгресу, али и оној Црној Гори која није могла да прећути Петровданску скупштину, већ је наредног дана показала своје слободарско и антифашистичко лице.Сигурни смо да, без обзира на све разлике, управо данашњи датум мора бити дан кад сви заједно чувамо вриједности Црне Горе од свих који хоће да их унизе зарад личног интереса, када показујемо свијету да смо, упркос подјелама достојни наследници наших предака чијој храбрости и преданости се дивио читав слободарски свијет-наводе они.

Јоница додаје да "нико нема право да присваја Тринаести јул, јер је он заједнички – општенародни".

- Љубав према Црној Гори се доказује промовисањем међусобног поштовања, јасним и недвосмисленим отпором према неправди, учењем да је Црна Гора постала међународно призната држава под вођством Петровића и обавезом да генерације које долазе васпитавамо и учимо да достојно чувају наслеђе Нјегошевске Црне Горе-наводе она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:22