Кларић, Ваг / -фото: Игор Шљиванчанин
03/03/2022 u 15:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кларић: Мисија ОЕБС-а најзначајнији партнер Скупштине

Када jе у питању програмска сарадња између Скупштине и Мисиjе ОЕБС-а акценат jе стављен на активности у областима коjи се тичу поглавља 23 и 24 и даље jачање капацитета Службе Скупштине

Генерални секретар Скупштине Црне Горе Александар Кларић састао се данас са Доминик Ваг, шефицом Мисиjе ОЕБС-а у Црноj Гори и Аном Крушчић, сарадницом на Програму за демократизациjу, саопштено је из Скупштине Црне Горе.

Како наводе, генерални секретар Кларић упознао jе саговорницу са наjзначаjниjим активностима и проjектима коjи су у претходном периоду реализовани у Скупштини Црне Горе, те захвалио на континуираноj подршци и успjешноj сарадњи, истичући Мисиjу ОЕБС-а као наjзачаjниjег партнера Скупштине.

image

Александар Кларић

-фото: Игор Шљиванчанин

Такође, представљени су и планови за даље активности Скупштине у диjелу њених институционалних и административних капацитета.

Када jе у питању програмска сарадња између Скупштине и Мисиjе ОЕБС-а, акценат jе стављен на активности у областима коjи се тичу поглавља 23 и 24 и даље jачање капацитета Службе Скупштине.

У осврту на претходну успjешну сарадњу Скупштине Црне Горе и ОЕБС-а, Шефица Мисиjе Ваг похвалила jе резултате, посебно истичући транспарентост и отвореност Парламента, препознаjући Скупштину као стратешког партнера.

image

Доминик Ваг

-фото: Игор Шљиванчанин

Саговорници су дефинисали моделе реализациjе будућих заjедничких проjеката коjима ће у наредном периоду бити посвећена пажња у складу са приоритетима Скупштине и принципима дjеловања Мисиjе ОЕБС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:38