Ивановић / Фото: Архива, Дан
07/07/2021 u 17:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kлуб посланика ДПС-а правда бившег министра: Ивановић ће доказати своју невиност

Парламентарна већина показала лицемјерје, тактизирање и бјежање од правде, тврде они

Клуб посланика ДПС-а је увјере да ће посланик ДПС-а и бивши министар пољопривреде Петар Ивановић пред правосудним органима потврдити своју невиност. 

Клуб се огласио након данашњег гласања у Административном одбору за скидање имунитета Ивановићу.

- Наши посланици су показали принципијелан однос према овом питању и потврдили оно што смо заступали свих претходних година - да наш Kлуб неће никада бити препрека за спровођење кривичног поступка против било ког посланика. Исто тако, апелујемо на све учеснике у јавном животу, да се поштује претпоставка невиности као основ за спровођење фер и правичног суђења- поручују они. 

Такође тврде да је данас на одбору демонстриран наставак лицемјерног понашања наших колега из владајуће већине, које су гласале само за скидање имунинета посланику Ивановићу, док су били против скидања имунитета у случајевима када се радило о њиховим посланицима.

- Овакво лицемјерје, различито поступање у истовјетним околностима, тактизирање и бјежање од правде, најбољи је показатељ како у политици странака парламентарне већине не постоји принципијелност и вриједности које заступају, него су оне увијек питање опортунизма и срамног калкулисања. Данашњим гласањем такође се показало ко има страх од правосудних органа и кривичног поступка. Јер ко је сигуран да у свом поступању није било елемената за кривично гоњење и кривичноправну одговорност, сигурно се не би сакрио иза имунитета, како су то данас урадили посланици парламентарне већине. Толико о владавини права и принципијелности у поступању- закључују из Клуба посланика ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:40