Милан Кнежевић / - ДНП
22/01/2022 u 20:08 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Кривокапић и Абазовић да поднесу оставку, гласаћемо за скраћење мандата Скупштини

Он је додао да би се након оставки дошло до договора који би сачувао изборну вољу грађана

Један од лидер Демократског фронта Милан Кнежевић, гостујући на ТВ Прва, казао је да уколико постоји добра воља парламентарне већине, сматра да премијер Здравко Кривокапић и вицепремијер Дритан Абазовић треба да поднесу оставке како би дошли до договора унутар парламентарне већине, која би сачувала изборну вољу грађана.

 - Сад ми имамо неколико инцијатива о којима треба да се изјасни парламент, а не треба. Плашим се да неко лоше савјетује Здравка Кривокапића, јер ако не буде кворума у Скупштини неће моћи да се разправља о владиним предлозима. Ми смо одавно поручивали да је рјешење техничка влада и нови избори. Овај сукоб изазивају људи који имају фотеље, ово није туча да се добију, него да се одбране фотеље - поручио је Кнежевић у емисији "Слободна зона".

Казао је да они у ДФ немају намјеру да праве никакве аранжмане са ДПС-ом, те додао да су они за пријевремене изборе ако не буде договора.

Поручио је да ће ДФ гласати за скраћење мандата парламенту.

- Ако неко жели да се договара са нама, онда је нормално да ми као најевћи субјект будемо заступљени у Влади - оцијенио је он.

Он је истакао да је премијер спреман да крши и законе само да би сачувао фотељу.

- Дритан му је био Марадона, сад је то Спајић. У јануару је показано какви су односи. Ми смо спремни за изборе и више нећемо дозволити да нам неко поставља кандидате - истакао је Кнежевић.

Сматра да је ДФ најодговорниији у цијелој парламентарној већини.

Како је истакао, најлакше је рећи да су за дешавања у Црној Гори криви Србија и Русија.

- Ако погледамо изјаву Ескобара, јасно је да САД охрабрује сарадњу са ДПС-ом. Није лако Ескобару да прима час Срзентићку, час Спајића, час Радуловића - оцијенио је он.

Према његовим ријечима, Спајић је имао деманти од стране америчке Амбасаде и додао да се не преносе туђе поруке, као што је то министар урадио са Ескобаром.

 - Ескобар никад није подржавао Кривокапића, а то је јасно Спајићу. Ишао је у Вашингтон да би се позиционирао, он и Милатовић неће вући за собом Кривокапића у политичке пројекте. Небитно је хоће ли са неким из парламентарне већине правити коалиције, ја их охрабрујем - додао је.

Сматра да туча Абазовића и Кривокапића ниеј повод да ДФ изађе на протесте.

- Ми нећемо да бранимо њихове фотеље. Него их позивам да поднесу оставке како би дошли до договора у оквиру парламентарне већине. Позиваћемо на улице ако буде изневјерена изборна воља грађана - нагласио је Кнежевић.

Истакао је да ДФ нико неће изједначавати са ДПС-ом.

- Да смо хтјели да издамо, имали би кад. Умијемо ми да одемо до британске и америчке амбасаде, до Брисела - додао је.

Кнежевић је нагласио да га нико неће преваспитавати и додао да ни за јоту неће мијењати своје политичке ставове, нарочито не због фотеље.

- Ми смо против НАТО-а, они су нас бомбардовали, више смо страдали ми, него Србија. Никад нећу због фотеље радити против Србије, Русије, чак ни против САД-а. Ако свијет не може да нас прихвати овакве какве јесмо, ми се свакако нећемо мијењати, а показало се више пута да смо били у праву - казао је Кнежевић.

Навео је и да ће око његове кандидатуре за градоначелника Подгорице одлучивати органи Демократског фронта.

- Све што будемо радили, биће у интересу грађана. Волио бих да Кривокапић и Абазовић схвате дубину кризе у којој се налази Црна Гора и да допринесу рјешењу кризе. То је мој апел, уколико не буде договора, ту су избори. ДФ неће гласати са ДПС-ом никаква повјерења и неповјерења Влади. Нећемо правити никакве коалиције са ДПС-ом, а једина коалиција коју ћемо правити је она са грађанима, вјерујем да ћемо на наредним изборима имати 35 одсто - закључио је Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:46