/ Милан Кнежевић фото: Дан
18/06/2021 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Одлука парламента није став већинске Црне Горе, а њом се практично вратио на власт Ђукановић

Навео је и да, иако је гласао против те резолуције о Сребреници, осјећа извјесну врсту срамоте и да жели да се извини Србији и српском народу

Jедан од лидера "Демократског фронта" Милан Кнежевић изjавио jе да осјећа срамоту након што jе црногорски парламент у четвртак изгласао резолуциjу о Сребреници и смијенио министра правде Владимира Лепосавића и сматра да премијер Здравко Кривокапић не може више да буде премиjер, пишу Новости.

- Грађани који су 30. августа гласали за промјене у Црној Гори сигурно нису могли да вјерују да ће девет мјесеци након тога дјелови парламентарне већине, Демократска Црна Гора, УРА Дритана Абазовића и Здравко Кривокапић заједно са Демократском паријом социјалиста прогласити Србију и српски народ за геноцидан- поручио је Кнежевић.

Навео је и да, иако је гласао против те резолуције, осјећа извјесну врсту срамоте и да жели да се извини Србији и српском народу јер сматра да јучерашња одлука парламента није став већинске Црне Горе, а да се њом практично вратио на власт Мило Ђукановић и његова идеологија.

Кнежевић је нагласио да су премијеру Кривокапићу још прије гласања поручили да ако резолуција о Сребреници и смјена министра Лепосавића буду изгласани заједно са ДПС-ом, он више неће имати подршку ДФ-а и да га више неће ни формално сматрати за премијера.

Посланици ДФ-а су јуче напустили парламент, а својим коалиционим партнерима Алекси Бечићу и Абазовићу, Кнежевић је поручио да ако одустану од прављења договора са ДПС-ом и покажу спремност за повратак на изворне и изборне програмске принципе постоји могућност за обнављање односа.

Лидер ДФ-а се нада да ће имати прилику да разговара са лидерима парламентарне већине, прије формалног захјтева за смјену Кривокапића, али да је став његове партије да он свакако не може да остане на мјесту премијера, пошто је након јучерањег гласања, како каже, изгубио саваки легитемитет.

Кнежевић је нагласио и да је легитимитет предсједника скупштине Алексе Бечића, такође, упитан пошто је његова партија заједно са ДПС-ом гласала за резолуцију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 04:58