Bratić i Stijović / - BRATIć I STIJOVIć
29/12/2021 u 17:25 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ко је све, осим опозиције, гласао за смјену Стијовића и Братић

Одлука о смјенама министара, сада је на премијеру Здравку Кривокапићу, који је раније казао да неће потписати интерпелације

У парламенту је данас изгласано неповјерење министарки просвјете, културе, науке и спорта Весни Братић, министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Александру Стијовићу, као и министру вањских послова Ђорђу Радуловићу.

За интерпелацију министарке Братић гласало ј  69 посланика, 45 jе било за, против 24, док ниjе било уздржаних. Осим посланика опозиције, за смјену су гласали посланици СНП-а Владимир Јоковић, Милосава Пауновић, Драган Ивановић, Данијела Ђуровић и Драган Вукић, посланица УРА Божена Јелушић и посланик Демоса Миодраг Лекић.

За интерпелациjу за претресање питања у вођењу политике Владе у области пољопривреде гласало jе укупно 75 посланика, од коjих су 54 била за, 21 против, а ниjе било уздржаних. За интерпелацију министра Стијовића гласали су посланици опозиције, али и 15 посланика Деморкатског фронта. Међу њима су: Милан Кнежевић, Славен Радуновић, Драган Бојовић, Максим Вучинић, Мило Божовић, Радош Зечевић, Маја Вукићевић, Страхиња Булајић, Јелена Божовић, Предраг Булатовић, Милун Зогововић, Симонида Кордић, Дејан Ђуровић, Јован Вучуровић и Наташа Јеврић.

За интерпелацију министра пољопривреде нијесу гласали посланици Покрета за промјене.

Интерпелације су поднијели посланици опозиције, незадовољни радом ресорних министара.  Сматрају да је Братић образовни систем прилагодила вјерским основама, што је у супротности са грађанском државом. Стијовића су отпужили да ништа није постигао, нити допринио да се ресор пољопривреде опорави. 

Одлука о смјенама министара, сада је на премијеру Здравку Кривокапићу, који је раније казао да неће потписати интерпелације. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:53