/ FOTO: PR Centar Suzana Mugoša
15/02/2024 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija "Za budućnost Crne Gore": Mugoša slagala javnost, SDT da podigne optužni akt

Dodaju da je ovo najbolji pokazatelj i kako je Mugoša sudila u postupku za državni udar, na osnovu političkih indicija i lažnog svjedočkog iskaza Saše Sinđelića i konsultacija sa Vesnlm Medenicom

Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" reagovali su povdom današnjih navoda sudije Suzane Mugoše vezano za presudu u slučaju terorizam u pokušaju. 

- Današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem Suzana Mugoša je u potpunosti slagala crnogorsku javnost da ima dokaze kako je kupljena ukidajuća presuda u slučaju poznatom kao državni udar. Prije dvadesetak dana upravo je Suzana Mugoša na Odboru za politički sistem i pravosuđe tvrdila da je neki ambasador na crnogorskom primorju kupio presudu na Apelacionom sudu. Međutim, danas Suzana Mugoša nijednim slovom nije spomenula ime i prezime tog famoznog ambasadora koji je učestvovao u navodnoj kupovini presude, a da bude još gore, nije ponudila nikakav dokaz, već je priznala da ima određene indicije - navode iz ZBCG u saopštenju.

Mugoša: Izjavom da je presuda kupljena nisam počinila prekršaj, to sam saopštila iz svoje kuće - ne na javnom mjestu

Dodaju da je ovo  najbolji pokazatelj i kako je sudila u postupku za državni udar, na osnovu političkih indicija i lažnog svjedočkog iskaza Saše Sinđelića i konsultacija sa Vesnlm Medenicom.

Smatraju da je tužno  i pogubno za crnogorsko pravosuđe da ovakva osoba i dalje bude sudija Višeg suda. Ističu da  koalicija ZBCG očekuje da Sudski savjet suspenduje Suzanu Mugošu, a nakon sprovedene istrage u tužilaštvu da je i razriješi sudske funkcije.

- Pošto je Suzana Mugoša saopštila da je već saslušana u tužilaštvu, očekujemo od SDT- a da podigne optužni akt protiv nje zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza. U protivnom, mi ćemo podnijeti prijavu protiv nje, jer je današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem, ne samo unizila sudijsku funkciju, već i počinila krivično djelo. A pošto se Suzana Mugoša sve vrijeme kune u svoju čast i poštenje, pozivamo je da u ime te časti i poštenja, saopšti ime i prezime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća. U protivnom, biće ista kao i njen svjedok saradnik Saša Sinđelić, jer se sličan sličnom raduje - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:23